Tror du Erik kan bake kake?

Han kan nok mye, men heldigvis overlater han kakebakingen til Wenche. Se hvordan du kan lage en superenkel – og veldig god – marengskake.

Tips:
Kaken er glutenfri når det velges glutenfri kjeks.
Kaken er laktosefri når det brukes laktosefri kremfløte og sjokolade.

Dette trenger du:

  • Ca 120 g ritzkjeks
  • 200 g valnøtter
  • 4 eggehviter fra store egg (5 små egg)
  • 1 ½-2 dl sukker
  • 1 ½ ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker

Tilbehør/topping:

Pisket krem smakt til med vaniljesukker og hakket sjokolade.
Du kan bruke kokesjokolade, firkløver, dajmsjokolade eller sjokoladesaus.
Sjokoladen kan sløyfes og kaken serveres med krem og friske bær.

Marengskake med kjeks og nøtter. FOTO: TV 2
Marengskake med kjeks og nøtter. FOTO: TV 2

Slik gjør du:

Legg kjeks i en frysepose og knus til mindre biter (ikke pulver) ved å rulle et kjevle over.
Gjør det samme med valnøttene.
Eller kjør kjeks og valnøtter sammen til en grov masse i en foodprocessor.

Stivpisk eggehviter, tilsett sukker litt etter litt og pisk til en fast marengs.
Vend inn knust kjeks, knuste valnøtter, bakepulver og vaniljesukker.
Hell i en liten bakepapirkledt form (ca. 20x30 cm) eller rund form 24 cm.

Stek i varm stekeovn ved 180oC, på midterste rille i 25-30 min.
Varmluft ved 160oC. Samme steketid.

Avkjøl kaken i formen før kremen legges over.
Du kan også servere krem og eventuelt bær eller sjokoladesaus ved siden av.

Kaken kan fryses uten krem.