Her avfyrer russerne missiler mot mål i Syria

For første gang på tre uker, regnet bombene igjen over Syria.

Russland har innledet en større offensiv i provinsene Idlib og Homs, samtidig som den relative freden i Øst-Aleppo synes å være over. Igjen regner bombene over de opprørskontrollerte områdene.

Russlands forsvarsminister Sergej Sjoigu opplyste tirsdag at det blir brukt jagerfly fra hangarskipet Admiral Kuznetsov under offensiven mot opprørere i de to provinsene Idlib og Homs. Offensiven er ifølge Sjoigu rettet mot stillingene til de to ytterliggående islamistgruppene IS og Fateh al-Sham, tidligere kjent som Nusrafronten.

Den startet få timer etter at Russlands president Vladimir Putin diskuterte Syria med USAs nyvalgte president Donald Trump over telefonen. De to skal da ha blitt enige om å slå kreftene sammen for å bekjempe det Kreml kaller «fiende nummer én»: internasjonal terrorisme og ekstremisme.

Obama-administrasjonen fordømmer imidlertid Russlands siste flyangrep i Syria og sier at det kan være snakk om brudd på folkeretten.

En talskvinne for amerikansk UD, Elizabeth Trudeau, sier at de har mottatt rapporter om at sykehus og klinikker ble rammet av de siste russiske og syriske angrepene

Sjoigu nevner ikke Aleppo, der det tirsdag ble meldt om de første luftangrepene på tre uker mot den opprørskontrollerte delen av byen.

Det er snakk om både tønnebomber fra helikoptre og raketter fra jagerfly mot en rekke bydeler, opplyser eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), som melder at flyene tilhører det syriske regimet.

– Minst 14 angrep har truffet Øst-Aleppo så langt. Fire personer er drept, to av dem var barn, sier Ibrahim al-Haj fra det lokale hjelpekorpset Hvite hjelmer. (©NTB)