Her får du inspirasjon til å lage profesjonell fredagstaco

I helgen er det NM i taco i Mathallen i Oslo. To av deltakerne, Gustav Tveit og Robert Fäger, var hos Wenche i dag for å inspirere deg til å lage enda bedre taco.

Gustav Tveit og Robert Fäger driver Harry Pepper Restaurant og Bar i Stavanger.

I dag konkurrerer de i NM i taco, men først tok de turen til Wenches kjøkken.

Denne oppskriften er til inspirasjon – prøv deg frem, smak til, og lag tacoen slik den passer best for din familie.

Dette trenger du:

  • 300-400 g indre eller ytrefilet av rein

Marinade:

  • Ca 2 dl øl (gjerne med litt røyksmak, med eller uten alkohol)
  • 1-2 fedd knust/ hakket hvitløk
  • 2 knuste enebær
  • 1 ts sennepsfrø
  • Timian

Bland sammen marinade og legg i kjøttet.
Marinèr i 8-10 timer.

Ta opp kjøttet og la det få romtemperatur.
Stek i olje i 1-2 minutter.
Ta opp, og la hvile.
Kjøttet skal ha en rød/rosa kjerne.

Profesjonell fredagstaco. FOTO: TV 2
Profesjonell fredagstaco. FOTO: TV 2

Sautert spisskål i kryddersmør:

Kryddersmør:
Rør sammen mykt smør, timian, salt, finhakket hvitløk og finhakket chili.

Finsnitt spisskål (evt. kinakål) og la surre i kryddersmøret i en stekepanne i 2-3 minutter.
Tilsett chevre fra Haukeli mot slutten.

Guacamole:
Mos avocado, tilsett finhakket løk, tomat (uten innmat), finhakket hvitløk, chili, saft fra lime, og eventuelt litt finhakket frisk ingefær.

Mezcal og skogsbær saus:
Blåbær, tyttebær, timian og hvitløk.
Kjør sammen og smak til med mezcal (meksikansk brennevin med en lett røyksmak – kan sløyfes) og agavesirup.

Marinert sopp:

Del/riv sopp i to, og la surre i panne til vannet er fordampet.
Legg i en marinade bestående av olivenolje, timian, hvitløk, soyasaus og habanero (stekt chilisaus) eller chili.

Anrett stekt reinsdyrfilet i skiver på tortilllalefser med tilbehøret.

God fredag!