God morgen Norge er 22 år i dag!

Wenche baker den samme kaken som hun bakte på premieren for 22 år siden. Den har blitt litt modernisert, men smaker akkurat like godt!

Gulrotkake med smak av appelsin, ingefær, kanel og vanilje.

Dette trenger du:

  • 7 dl hvetemel
  • 2 ss bakepulver
  • 1 1/2 ts natron
  • 3 1/2-4 dl demerasukker/brunt sukker
  • 1 ss kanel
  • 6 egg
  • 1 ts salt
  • 4 dl solsikkeolje eller rapsolje
  • 12 dl finrevet gulrot
  • revet skall av 1 appelsin
  • 1 ts finhakket frisk ingefær

Krem:

  • 250 g myk kremost, naturell
  • 250 g mykt usaltet smør
  • 500 g melis
  • evt. frø fra en vaniljestang
Gulrotkake. FOTO: TV 2
Gulrotkake. FOTO: TV 2

Slik gjør du:
Bland sammen de tørre ingrediensene.
Tilsett egg, olje, revne gulrøtter, appelsinskall og finhakket ingefær.
Bland sammen til en glatt røre.
Ikke rør for lenge, da blir kaken tung og seig.

Kle en langpanne med bakepapir og fordel røren jevnt utover.
Stek på nederste rille i varm stekeovn 180oC i 30-35 minutter.
Avkjøl på rist før kremen smøres jevnt utover kaken.

Ost og smør til glasur bør være romtemperert.
Rør osten til en glatt krem sammen med melis og vaniljefrø.
Tilsett mykt smør i små klatter.
Ikke rør for lenge i kjøkkenmaskin, da kan kremen skille seg fordi den inneholder mye fett.

Bre kremen over den avkjølte kaken.

Sett kaldt et par timer slik at kremen stivner.
Kaken kan med fordel lages et par dager før den skal serveres.

Ekstra pyntet gulrotkake:

Strimle opp gulrøtter med en ostehøvel.
Kok opp 3 dl appelsinjuice og 3-4 ss sukker.
Legg i gulrotstrimlene i 30 sekunder og legg så over på kjøkkenpapir for å trekke ut fuktighet.

Karamelliserte valnøtter:

  • 100 g sukker
  • 200 g valnøtter
  • finrevet skall av en halv appelsin
  • saften av 1 appelsin
  • 1 kanelstang

Smelt sukker til karamell og vend valnøttene i den varme karamellen.
Tilsett strimlet skall av appelsin og saft av appelsin.
Kok opp.

Avkjøl spredd utover på et bakepapir.