Storm av bombetrusler skapte kaos Danmark

To flyplasser og to kjøpesentre ble stengt da det strømmet inn bombetrusler mot flere spesifikke steder over hele Danmark.

Politiet sperrer av veien mot Roskilde Lufthavn mandag ettermiddag. / AFP PHOTO / Scanpix Denmark / Claus Bech /  Foto: Claus Bech
Politiet sperrer av veien mot Roskilde Lufthavn mandag ettermiddag. / AFP PHOTO / Scanpix Denmark / Claus Bech /  Foto: Claus Bech

Flyplassene ved Roskilde og Aarhus ble stengt og evakuert på grunn av truslene. Politiet fant ikke noe mistenkelig, og etter noen timer ble lufthavnene åpnet igjen.

På kvelden ble en 28 år gammel mann i Slagelse pågrepet i forbindelse med bombetruslene. Politiet beskriver ham som en kjenning som sliter med psykiske problemer.

Også Kastrup lufthavn ved København ble utsatt for trusler mandag. Men politiet i den danske hovedstaden fant ikke grunn til å ta dem alvorlig.

– Det er mailet bombetrusler til flere steder, og de kommer fra samme avsender. Vi har vurdert dem og tar dem ikke alvorlig, opplyste politiet i København.

Kjøpesentrene Vestsjællandscentret i Slagelse og kjøpesenteret Ro's Torv i Roskilde var stengt i flere timer, men ble klarert i 18-tiden.

– Vi beklager de ulemper det har medført. Politiet fant ikke noe mistenkelig, skriver politiet på Twitter.

I Vestsjællandscentret fikk kundene beskjed om at det var en kritisk situation, og at alle måtte forlate stedet, skriver Ekstra Bladet.

Det kom trusler mot steder i Roskilde, Tirstrup, Odense, Slagelse og København. Det er ikke bekreftet funn av noen eksplosiver noen av stedene.

Politiet i København bekrefter til tv2.dk at de mottok mail med bombetrusler mot flere steder i den danske hovedstaden. Det har også kommet en trussel mot København lufthavn Kastrup. Politiet har imidlertid valgt å ikke ta disse truslene seriøst, og ikke iverksatt noen tiltak.

Odense Universitets Hospital mottok også trussel, uten at dette førte til evakuering.

(©NTB/TV 2)