Mann (52) funnet død – bror (49) pågrepet og siktet

Bevæpnet politi har pågrepet en mann (49) som er siktet for grov vold med døden til følge etter at hans bror (52) ble funnet død utendørs på Hellvik i Eigersund kommune i Rogaland lørdag kveld.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Foto: Johansen, Carina

Politiet fikk melding klokken 23.30 lørdag kveld om en livløs og blodig mann (52) som var blitt funnet utendørs på Hellvik i Eigersund.

Politi, ambulanse og luftambulanse rykket ut til stedet. Det ble iverksatt livreddende tiltak, men etter kort tid ble mannen erklært død på stedet.

Politiet gjennomførte omfattende søk etter den antatte gjerningsmannen i området i natt og i morgentimene.

Like før kl 12 ble en mann (49) er pågrepet og siktet for grov kroppsskade med døden til følge, opplyser politiet i en pressemelding. Mannen er broren til avdøde.

Mannens forsvarer, Svein Erling Jensen, sier til TV 2 at hans klient nekter straffskyld.

– Det utviklet seg til et basketak mellom siktede og fornærmede, og min klient mener han handlet i nødverge.

– Hvordan har siktede det nå?

– Han har det naturligvis kjempetøft.

– Var det rus eller høy promille involvert?

– Nei, ikke noe spesielt høy promille, sier forsvareren.

Bevæpnet aksjon

Søndag formiddag iverksatte politiet en bevæpnet aksjon mot et boligfelt hvor de mente den antatte gjerningsmannen kunne befinne seg, fortalte jourhavende jurist i Sør-Vest politidistrikt, Marita Hagen, til TV 2.

– Vi har indikasjoner på at han skal være et sted ikke langt fra åstedet, sa Hagen.

Boligfeltet hvor det ble foretatt et søk ligger på Sirevåg i Hå kommune på Jæren i Rogaland, i underkant av åtte kilometer fra Hellvik. Det var her mannen ble pågrepet like før kl 12.

Den antatte gjerningspersonen er mistenkt på bakgrunn av forklaringer fra vitner som var sammen med de to mennene tidligere på kvelden.

– De to, den siktede og avdøde, hadde vært sammen på en fest tidligere på kvelden. Hva som har skjedd etter det, vil etterforskningen søke å belyse, sier politiadvokat Marita Hagen i Vest politidistrikt til NTB.

Utsatt for grov kroppsskade

Det var tilfeldig forbipasserende som ringte til AMK-sentralen da de fant den avdøde. Politiet opplyser at dødsfallet foreløpig etterforskes som grov kroppsskade med døden til følge.

– Det er tegn på ytre vold på mannen, forklarer Hagen.

Bakgrunnen for hendelsen og dødsårsaken er ikke fastslått ennå. Det er heller ikke helt avklart om voldsutøvelsen skjedde der den skadde ble funnet.

– Vi utelukker heller ikke at det er brukt en eller annen form for våpen, sier Randulff til NTB.

Den avdøde er fraktet til Stavanger universitetssykehus for obduksjon.

– Det er satt i gang teknisk og taktisk etterforskning av saken med åstedsundersøkelser og vitneforklaringer, forteller Randulff.

(TV 2/NTB)