Leketøyskjede fjerner klovnekostymer fra butikkene

Leketøygiganten Ringo har valgt å trekke alt av klovnekostymer fra sine 114 butikker etter de siste dagers episoder rundt om i landet.

KOSTYME: Klovnemasker i utkledningsbutikken Standard i Oslo. Nå har leketøysbutikken Ringo valgt å fjerne alle klovnekostymer. Foto: Lovise Gangnes / TV 2
KOSTYME: Klovnemasker i utkledningsbutikken Standard i Oslo. Nå har leketøysbutikken Ringo valgt å fjerne alle klovnekostymer. Foto: Lovise Gangnes / TV 2

Den siste uken har det vært flere hendelser rundt i landet, hvor personer utkledd som klovner har skremt ungdommer og andre på kveldstid.

De som har kledd seg ut har hatt klovnemasker. Flere har også hatt med seg køller, kniv og andre slagvåpen.

Nå har leketøysbutikken Ringo bestemt seg for å fjerne alle sine klovnekostymer i sine 114 butikker.

Ifølge NRK vil avgjørelsen gjelde en stund framover, og det omfatter også kostymedeler som røde klovneneser.

– Vi har bedt alle våre butikker om å fjerne alt som har med klovnekostymer å gjøre, sier administrerende direktør Gro Svendsen i Ringo.

– Den klovnetrenden rundt om i verden er vel bare for å skremme og lage videoer for deretter legge ut på YouTube. Samtidig er vi blitt gjort oppmerksomme på at politiet har fått inn ti til tolv anmeldelser på en dag – og det også med kniv. Det vil ikke vi være med på, fortsetter hun.

Trenden «killer clowns» har blitt knyttet til figuren Pennywise i boken «It» av Stephen King. En miniserie basert på boken ble laget i 1990, men nå er en kinofilm på trappene neste år.

NTB / TV 2