Dronning Sonjas bror er død

Dronning Sonjas bror, Haakon Haraldsen er død, 95 år gammel. Haraldsen gravlegges i Oslo fredag.

Haakon Haraldsen, her avbildet med hans kone Lis Haraldsen på slottsbalkongen i 2012, har gått bort, 95 år gammel. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Haakon Haraldsen, her avbildet med hans kone Lis Haraldsen på slottsbalkongen i 2012, har gått bort, 95 år gammel. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise

Haakon Haraldsen var eldst i en søskenflokk på fire, og ble født 22. september 1921. Ved Haakon Haraldsens bortgang er Sonja den eneste gjenværende av søsknene.

Haakon Haraldsen, som blant annet var fadder til prinsesse Märtha Louise, begraves fredag i Oslo.

– Haakon Haraldsen var en virkelig hedersmann – diskret og lojal. Jeg har alltid beundret ham og hans hustru for måten de har taklet sitt nære slektskap med vår kongefamilie. De har levd et stille og rolig liv i Oslo, uten at så veldig mange har kjent dem igjen og visst hvem de var. Det står det stor respekt av. Jeg har selv hatt den glede i embedets medfør å møte Haakon Haraldsen noen ganger i årenes løp, og lyser fred over hans minne, sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland.

For å delta i begravelsen har kong Harald avlyst sin planlagte deltakelse på grunnstensnedleggelsen ved det nye Munch-museet i Bjørvika.

Kong Harald skulle lagt ned grunnsteinen for det nye museet, men ifølge kongehuset vil kronprinsesse Mette-Marit forestå grunnsteinsnedleggelsen i kongens sted. (NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2