Howe vraker ikke Bournemouth for England-jobben

Eddie Howe anser stillingen som England-manager som «den ultimate jobben», men Bournemouth-manageren drar seg selv ut av diskusjonen som mulig erstatter for Sam Allardyce.

 Foto: Matthew Childs
Foto: Matthew Childs

38-åringen var også i England-miksen i sommer da Roy Hodgson var ferdig etter den pinlige EM-exiten mot Island.

– Jeg er lojal og bundet til Bournemouth. Det har ikke forandret seg siden i sommer. Jeg har sagt i mange intervjuer at England-jobben er den ultimate jobben, men jeg har hentet spillere og lovet dem en framtid her, sier Howe, ifølge The Guardian.

– Skulle jeg hypotetisk sett ha blitt tilbudt jobben, ville jeg ikke klart å snu ryggen til klubben som har vist meg så mye lojalitet. Jeg må gi den det samme tilbake. Jeg elsker jobben jeg har. Målet mitt er å lede klubben videre i Premier League og forbedre det vi oppnådde forrige sesong.

Allardyce rakk kun å lede England i én kamp (overtidsseier mot Slovakia). 61-åringen ble presset til å si opp som landslagstrener etter at avisen The Telegraph offentliggjorde videoopptak av ham. Der ga han råd om hvordan man kan omgå overgangsregler.

– Det har ikke vårt en god uke for fotballen. Det er ikke ideelt at England-spørsmålet har kommet opp igjen, men jeg lar meg ikke distrahere av det, sier Howe.

Også Arsenal-manager Arsene Wenger har vært nevnt som en mulig erstatter for Allardyce.

– Selvsagt er det smigrende, men førsteprioriteten min er og har alltid vært klubben. Jeg er her til sesongslutt, sier Wenger til Daily Mail

(NTB/TV 2)