Nærmere James Bond kommer du ikke!

Denne er til salgs i Norge.

Lotus Esprit er ikke hverdagskost her til lands, men nå selges en S1 fra 1977. Faksimile: Finn.no
Lotus Esprit er ikke hverdagskost her til lands, men nå selges en S1 fra 1977. Faksimile: Finn.no

James Bond har kjørt mye forskjellig opp gjennom årene, men for de som syns Roger Moore var den beste Agent 007, så står Lotus Esprit veldig høyt i kurs. Bond kjørte først en hvit Esprit S1 i «The Spy who loved me» fra 1977.

Der må den hanskes med en Kawasaki utstyrt med rakett i sidevognen, en sint «Jaws» (Haikjeften) i en sort Ford, og den vakreste helikopterpilot noensinne. Hun prøver å drepe Bond gjentatte ganger før 007 kjører utfor kaia og ut i vannet.

Slik så det ut da 007 kjørte utfor kaikanten i Sardinia i 'The spy who loved me'. 
Slik så det ut da 007 kjørte utfor kaikanten i Sardinia i "The spy who loved me". 

Kjører under vannet

Der forvandler Espriten seg til en undervannsbil, og skyter også ned helikopteret (under filmingen brukte man en ordentlig Esprit for undervannsscenene, hvor dykkere kjørte bilen med kupeen full av vann).

Drømmer om å lage verdens raskeste superbil

Bonds Esprit var en viktig del av filmens popularitet, da Corgi-versjonen med utskytbare raketter solgte i bøtter og spann. Julen 1977 var det nok mange barn rundt omkring i verden som lekte i oppvaskbenken med Espriten sin, og kjørte under vann med den. Fire år senere stod gleden igjen i høysetet da Bond kjørte Esprit Turbo i «For your eyes only».

Interiøret er trukket opp igjen i sort og hvitt skinn, og med karbondetaljering her og der. Faksimile: Finn.no
Interiøret er trukket opp igjen i sort og hvitt skinn, og med karbondetaljering her og der. Faksimile: Finn.no

Mange drømmer om S1

Denne gang hadde han en hvit bil med beskjedne røde striper, men den blir blåst i luften på starten av filmen, noe som gjør at han må kjøre en gul Citroën 2CV i biljakten. Når handlingen forflytter seg til Cortina, får han en vinrød Esprit Turbo, men noen heftig kjøring får vi aldri.

Denne Volvoen fortjener å bli reddet

Således er Espriten i Bond-sammenheng klart mest knyttet til den store rollen den hadde i «The Spy who loved me». Det er også derfor mange drømmer om en S1, men de dukker sjelden opp til salgs, og i hvert fall her til lands.

Esprit er tøffe saker, og den ser sint ut i matt sort.Faksimile: Finn.no
Esprit er tøffe saker, og den ser sint ut i matt sort.Faksimile: Finn.no

Mer gatebil enn 007

Nå er det faktisk en S1 av 1977-årgang til salgs. Men her er det mer Gatebil enn James Bond. Bilen har mattsort karbonfolie og en vinge påmontert bak. Innvendig er det også langt fra Bond. Det brune originale stoffinteriøret er borte, og alt er opptrukket i sort og hvitt skinn, med karbondetaljering.

Klikk her for å se annonsen på bilen

Bilen har stått på lager i mange år i USA, men er ifølge selger topp strøken og trenger bare litt monteringsjobb. Dette går på å legge opp ledningsnettet, lufte bremser og lufte clutch. Motoren er overhalt og gjennomgått, og kamreimen skiftet, samt at det er ny stiftløs tenning, noe som reduserer problemområdene betraktelig.

Selger lar den gå til høystbydende over 170.000 kroner.

Klikk her for å se annonsen på bilen

Dette er bilmerket som øker mest i Europa