Regjeringen tilbyr å forkaste 22. juli-minnesmerke

Regjeringen tilbyr å bytte ut det omstridte 22. juli-minnesmerket som er planlagt på Sørbråten ved Utøya med et annet, melder NRK.

KAN BLI FORKASTET: Illustrasjonsbilde av kunstverket som vant konkurransen om et minnesmerke for 22. juli. Vinneren er den svenske kuntneren Jonas Dahlberg. Nå kan prosjektet skrinlegges. Foto: Jonas Dahlberg Studio / NTB scanpix
KAN BLI FORKASTET: Illustrasjonsbilde av kunstverket som vant konkurransen om et minnesmerke for 22. juli. Vinneren er den svenske kuntneren Jonas Dahlberg. Nå kan prosjektet skrinlegges. Foto: Jonas Dahlberg Studio / NTB scanpix Foto: Jonas Dahlberg Studio

Naboer til Utøya har tidligere truet med søksmål mot staten for å stanse den planlagte utbyggingen av 22. juli-minnesmerke.

Naboene ved Sørbråten i Hole kommune mener minnesmerke vil påføre dem helseskader.

Nå kan regjeringen vurdere å stanse prosjektet.

Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) opplyser til NRK at regjeringen har tilbudt å forkaste kunstneren Jonas Dahlbergs omstridte minnesmerke for å komme naboene i møte.

– Vi ønsker å unngå en opprivende rettssak som vil være svært belastende for mange. Det er bakgrunnen for at vi har bedt regjeringsadvokaten om å se på muligheten for en forliksforhandling, sier Sanner.

– I og med at naboenes reaksjon var knyttet til minnesmerket, har vi åpnet for at vi kan finne et annet minnesmerke enn det som opprinnelig var tenkt, sier Sanner.

(©NTB)