Kowalczyk: – Mine norske venners kamp for pusten, for å kunne slåss om medaljer, er bare pinlig

Justyna Kowalczyk kommer med en ny bredside mot norsk langrenn og bruk av astmamedisin. Hun klinker til etter å ha besøkt syke polske småbarn.

VERBAL BREDSIDE: Justyna Kowalcyk med ny kritikk mot norsk bruk av astmamedisin. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI Foto: Fabrice Coffrini
VERBAL BREDSIDE: Justyna Kowalcyk med ny kritikk mot norsk bruk av astmamedisin. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI Foto: Fabrice Coffrini

Hun deltok nylig i et showrenn for å skaffe inntekter til cystisk fibrose-rammede i Zakopane-området. Sykdommen tar svært hardt på lungefunksjonen.

Dette skriver hun ifølge Aftonbladet i sin spalte i Polens største avis Gazeta Wyborcza mandag:

– Kampen for dypere pust har ulike ansikter. Disse menneskene lider av en uhelbredelig lungesykdom og kan dø som 30-åringer. Eneste måten å forlenge livet på, er en lungetransplantasjon. I Norge har kampen for å puste en helt annen betydning, spesielt innen idretten, skriver Kowalczyk.

– Etter en skidag med disse barna i Zakopane, får man perspektiv spesielt når det gjelder det sportslige. Mine norske venners kamp for pusten, for å kunne slåss om medaljer, er bare pinlig.

Bruken av astmamedisin i norsk langrenn har vært diskutert av mange konkurrenter i mange år. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2