FLERE HUNDRE TUSEN FRISKE FOLK KJØPER GLUTENFRIE VARER:
– Nei, du blir ikke slankere av å droppe gluten
– Det er uheldig at friske mennesker kjøper glutenfritt brød, sier ernæringsfysiolog.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Salget av glutenfrie produkter øker enormt. Og det er ikke bare personer med påvist cøliaki eller allergi som dropper gluten.Nærmere en million nordmenn spiser allergimat regelmessig. Å kutte ut gluten er det vanligste. I en undersøkelse oppgir 17 prosent av norske kvinner at de kjøper glutenfri mat regelmessig. Ni prosent av mennene sier det samme.For mange av disse er ikke gluten-kuttet nødvendig. Norske eksperter estimerer at 1-2 prosent av den norske befolkningen har cøliaki
Logg inn for å lese denne artikkelen
Om du ikke har en TV 2-konto fra før kan du lage en, helt uten kostnad!
Artikkelen er oppdatert