FLERE HUNDRE TUSEN FRISKE FOLK KJØPER GLUTENFRIE VARER:

– Nei, du blir ikke slankere av å droppe gluten

– Det er uheldig at friske mennesker kjøper glutenfritt brød, sier ernæringsfysiolog.

STORT UTVALG OG HØY PRIS: Utvalget av glutenfrie varer øker, og mange av de som kjøper allergimat gjør det unødvendig. Foto: Kjersti Johannessen/TV 2. 
STORT UTVALG OG HØY PRIS: Utvalget av glutenfrie varer øker, og mange av de som kjøper allergimat gjør det unødvendig. Foto: Kjersti Johannessen/TV 2. 

Salget av glutenfrie produkter øker enormt. Og det er ikke bare personer med påvist cøliaki eller allergi som dropper gluten.Nærmere en million nordmenn spiser allergimat regelmessig. Å kutte ut gluten er det vanligste. I en undersøkelse oppgir 17 prosent av norske kvinner at de kjøper glutenfri mat regelmessig. Ni prosent av mennene sier det samme.For mange av disse er ikke gluten-kuttet nødvendig. Norske eksperter estimerer at 1-2 prosent av den norske befolkningen har cøliaki