Søppelstreiken avverget

Streiken i renovasjonsbransjen er avverget etter at transportarbeiderne og NHO Transport kom til enighet.

ENIGHET: Renovasjonsarbeidere kommer på jobb som vanlig til uken. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix
ENIGHET: Renovasjonsarbeidere kommer på jobb som vanlig til uken. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: Johansen, Erik

Det var fare for at søppeltømmingen ville stanse flere steder dersom det ble streik, men like før midnatt natt til lørdag meldte partene at de er kommet til enighet i meklingen.

Norsk Transportarbeiderforbund skriver at de blant annet vant fram med kravet om at minstelønnssatsene skal øke i tråd med frontfaget.

– Jeg er fornøyd med at vi gjennom denne meklingen klarte å løse vanskelige spørsmål som gir håp for bransjens utvikling i årene fremover. Totalt sett mener jeg vi har oppnådd mye når vi ser på helheten, sier forhandlingsleder Ole Einar Adamsrød i Transportarbeiderforbundet.

På forhånd varslet forbundet at 50 medlemmer i Bergen, Stavanger, Sarpsborg, Stord, Godvik og Stokke ville legge ned arbeidet fra mandag morgen dersom meklingen ikke skulle føre fram. Ifølge forbundet ville en streik påvirke innhenting og levering av både husholdningsavfall og avfall fra bygg og anleggsnæringen.

I de ordinære forhandlingene mellom Transportarbeiderforbundet og NHO Transport var økning av minstelønna et sentralt punkt som førte til at forhandlingene brøt sammen tidligere i sommer. (©NTB)