Fengselsbetjent siktet for å ha mottatt bestikkelser

En fengselsbetjent i Oslo fengsel er pågrepet og siktet for å ha mottatt bestikkelser av den korrupsjonssiktede advokaten Amir Mirmotahari.

KORRUPSJONSSIKTET: Amir Mirmotahari ble onsdag fengslet for fire nye uker i Follo tingrett. Her er han på vei til fengslingsmøte for de 11 siktede i Lime-saken i Nedre Romerike tingrett i 2014.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KORRUPSJONSSIKTET: Amir Mirmotahari ble onsdag fengslet for fire nye uker i Follo tingrett. Her er han på vei til fengslingsmøte for de 11 siktede i Lime-saken i Nedre Romerike tingrett i 2014. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Junge, Heiko

Fengselsbetjenten er siktet for grov korrupsjon og vil bli framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett fredag, opplyser avsnittssjef Rune Skjold i Finans- og Miljøseksjonen i Oslo politidistrikt til VG.

Onsdag ble den korrupsjonssiktede advokaten fengslet for fire nye uker i Follo tingrett. I forbindelse med fengslingsmøtet ble det kjent at politiet har utvidet siktelsen mot 39-åringen.

Det har fra tidligere vært kjent at Mirmotahari er siktet for å ha smuglet narkotika inn til klienter i fengsler. Han er blant annet også anmeldt av Bergen fengsel for to slike forhold.

Amir Mirmotahari ble før sommeren pågrepet og siktet etter at en torpedo fortalte han var blitt bedt om å kidnappe et voldtektsoffer og for å begå sabotasje mot et utested i Fredrikstad. (©NTB)