Dager etter at bildet ble tatt, havnet den britiske TV-stjernen  (33) i koma

Den britiske sportsjournalisten ligger på sykehus i Rio de Janeiro etter at hun ble rammet av en uvanlig form for malaria.

DÅRLIG: Charlie Webster følte seg dårlig etter åpningsseremonien i OL. Nå ligger 33-åringen i koma. Foto: Twitter/Webster
DÅRLIG: Charlie Webster følte seg dårlig etter åpningsseremonien i OL. Nå ligger 33-åringen i koma. Foto: Twitter/Webster

Charlie Webster (33) ble lagt i kunstig koma som følge av sykdommen, melder britiske medier.

Torsdag opplyser Websters manager at hun nå er våken. TV-journalisten ligger fortsatt på intensivavdelingen, men legene er svært fornøyde med hennes nevrologiske tilstand, melder BBC.

– Det er fantastisk at Charlotte nå er ved bevissthet, sier moren hennes.

Syklet 483 mil

Før OL startet deltok TV-reporteren i et seks uker og 483 mil langt veldedighetsløp på sykkel i Brasil. Hun ble syk og ble liggende i koma etter OLs åpningsseremoni den 5. august.

Webster har tidligere jobbet for TV-kanalene Sky Sports og ITV, og er en av de mest kjente TV-journalistene i Storbritannia.

Denne gangen var det primært veldedighetsaksjonen «Ride to Rio» hun jobbet med.

– Kjemper for å overleve

Webster, som nylig avsluttet forholdet til Downton Abbey-skuespiller Allan Leech, syklet til OL på seks uker for å samle inn penger til en kreftsak. Hun syklet da fra London og gjennom Frankrike, Spania og Portugal før hun tok et fly til nord i Brasil og syklet sørover til Rio.

Det var under åpningsseremonien at hun begynte å føle seg dårlig, men trodde det var fordi hun var dehydrert etter syklingen.

På starten av sykehusoppholdet følte hun seg bra nok til å legge ut noen bilder av seg selv på Instagram. Da holdt hun fast ved at hun skulle tilbake til Rio-jobben.

Men de neste dagene ble tilstanden hennes dramatisk verre.

– Charlie kjemper for å overleve. Alle er veldig bekymret. Men hun er sterk og generelt en veldig sprek og sunn person, så vi må fortsette å være positive, sier en venn av henne til The Sun.

Websters mor, bror og manager skal ha fløyet til Rio for å være med henne.

(TV 2/ NTB)