Islamistpredikant dømt for IS-støtte

Anjem Choudary, som regnes som en av Storbritannias mest radikale islamistiske predikanter, er dømt for å ha oppfordret til støtte til ekstremistgruppa IS.

DØMT: Anjem Choudary er dømt for å oppfordre til støtte av IS. Nå risikerer han ti års fengsel. REUTERS/Luke MacGregor/Files Foto: Luke Macgregor
DØMT: Anjem Choudary er dømt for å oppfordre til støtte av IS. Nå risikerer han ti års fengsel. REUTERS/Luke MacGregor/Files Foto: Luke Macgregor

Choudary har oppfordret til støtte til ekstremistgruppa i forelesninger publisert på nettsider som YouTube, skriver BBC.

Predikanten er funnet skyldig i brudd på terrorloven.

Han risikerer å bli dømt til inntil ti år i fengsel.

Dommen falt i domstolen Old Bailey i London 28. juli, men av juridiske årsaker ble den ikke gjort offentlig før tirsdag. Choudary ble funnet skyldig sammen med Mohammed Mizanur Rahman.

Det var i 2014 at de to mennene først uttrykte sin støtte til IS, og oppfordret andre til å støtte opp om ekstremistgruppa.

Choudary er i tillegg velkjent for sin hyllest av terroristene som sto bak 11. september.

Anjem Choudary er kjent for å ha ledet den islamistiske gruppen al-Muhajiroun, som vil innføre sharialover i Storbritannia. Predikanten har også vært i Norge i forbindelse med en rettssak mot Mulla Krekar i 2012. Han skal ha deltatt aktivt med å bygge opp islamistmiljøer i både Norge og Danmark.

Gruppen Profetens Ummah har uttalt at Choudary har vært deres inspirasjon til fremveksten av miljøet i Oslo.

Etter terrorangrepet i København i februar 2015 uttalte Choudary at danskene fikk som fortjent, og at angrepet var et svar på en fornærmelse av profeten Muhammed.

NTB / TV 2