Norway Cup-trener bøtelagt

Norway Cup-treneren som var siktet for seksuell atferd mot flere personer, har fått et forelegg på 20.000 kroner og har forlatt Norge.

POLITI PÅ SLETTA: PASSER PÅ: Oslopolitiet har store mannskaper, både sivile og uniformerte, på Ekebergsletta under Norway Cup, forteller stasjonssjef Janne Birgitta Stømner. FOTO: Roar Dalmo Moltubak/TV 2.
POLITI PÅ SLETTA: PASSER PÅ: Oslopolitiet har store mannskaper, både sivile og uniformerte, på Ekebergsletta under Norway Cup, forteller stasjonssjef Janne Birgitta Stømner. FOTO: Roar Dalmo Moltubak/TV 2.

Fotballtreneren som ble pågrepet på Norway cup, etter å ha blitt siktet for seksuell krenkende adferd er nå ilagt et forelegg på 20.000 kroner, og har forlatt Norge.

– Han fikk et forelegg i ettermiddag før han dro fra Norge med fly. Han er på vei hjem nå. Han dro frivillig, forteller politiinspektør Grete Lien Metlid til NTB.

Mannen fikk forelegget for seksuelt krenkende atferd overfor fire Norway Cup-deltakere.

Det dreier seg om klyping i ansiktet, at han tok dem på rumpa og kysset dem, opplyser politiet. Forelegget omfatter også et tilfelle av seksuell kontakt med en voksen kvinne i Oslo.

Flere tilfeller
Sent tirsdag kveld ble altså en mannlig trener for et utenlandsk fotballag som deltar på Norway Cup pågrepet og siktet.

Mannen skal ha befølt minst fire norske jenter i alderen 14 til 16 år.

– Hendelsen er den eneste i sitt slag fra Norway Cup som vi har fått melding om, sier stasjonssjef ved Manglerud politistasjon Janne Birgitta Stømner til TV 2.

En voksen kvinne som ikke deltar på Norway Cup har også anmeldt mannen. Hun møtte mannen i Oslo, og ble utsatt for seksuelt krenkende adferd, ifølge politiet.

– Har godt vakthold
Stømner sier saken mot den utenlandske treneren er svært uheldig, men er opptatt av å formidle at sikkerheten både på sletta og rundt bostedene fotballagene disponerer, er god.

– Hele Oslo politidistrikt deltar i vaktholdet. Vi har både uniformerte og sivile politibetjenter som holder oversikten. Vi har et veldig godt samarbeid med arrangøren, sier Stømner.

I tillegg har Norway Cup sikkerhetsvakter på alle skolene hvor det bor barn som deltar i turneringen.

Mer innhold fra TV 2