Nordmann (28) pågrepet for trusler i USA

«Jeg skal drepe mer politi» skal nordmannen ha skrevet i en epost til politiet i Portland, ifølge lokale medier.

En 28 år gammel nordmann er pågrepet og siktet for å ha truet med å drepe politifolk i Portland i USA.

Ifølge venner har mannen Aspergers syndrom.

Utenriksdepartementet jobber nå med å avklare hva som har skjedd.

Mannen skal ha hatt diagnosen i flere år. Venner og bekjente er sjokkert over anklagene, og en av dem beskriver ham som «den mest fredelige personen jeg noensinne har kjent», ifølge avisen Portland Press Herald i delstaten Maine.

Nordmannen skal være svært opptatt av film og tegneserier, men aldri tidligere ha vist interesse for verken politikk eller vold.

28-åringen skal ha kommet med truslene via epost og Twitter, opplyser politiet i Portland.

Han var ikke bevæpnet og satte seg ikke til motverge da han ble pågrepet på et hotell i Portland onsdag ettermiddag lokal tid.

Ifølge politiet kom nordmannen til USA i slutten av juli sammen med familiemedlemmer og skulle etter planen forlate landet torsdag.

Familien skal ikke ha visst om truslene.

Utenriksdepartementet (UD) jobbet torsdag med å avklare hva som har skjedd.

Skal ha truet om ekslosiver

Truslene skal ha blitt sendt både til politiet i Portland og til to ansatte i lokalavisen Portland Press Herald.

Avisen skriver at eposten hadde tittelen «Jeg skal drepe mer politi» og at han sammen med flere andre skulle «skyte og drepe så mange politibetjenter som mulig».

Ansatte i avisen skal ha sendt en epost til nordmannen, hvor de ba om en kommentar. Han svarte med å si at han var på et hotell i Portland og utfordret politiet til å pågripe ham, ifølge avisen.

Mannen skal også ha skrevet at det var lagt ut eksplosiver i et parkeringshus. På Twitter skal han ha publisert tre trusselmeldinger, alle med emneknaggen #BlackLivesMatter. Kontoen hans ble senere stengt.

Politiet tok truslene alvorlig og sjekket parkeringshuset for eksplosiver og evakuerte et tinghus.

Pågrepet på hotell

Nordmannen var ikke bevæpnet og satte seg ikke til motverge da han ble pågrepet på et hotell, opplyser politiet. Han har ifølge AP så langt ikke fått en forsvarer som kan kommentere saken.

Politiet tar slike trusler svært alvorlig etter at totalt åtte politibetjenter ble skutt og drept i Dallas og Baton Rouge i juli. Angriperne var i begge tilfeller svarte menn, og skyteepisodene kom etter politiets drap på svarte menn i Baton Rouge og Minnesota, som førte til opptøyer flere steder i landet.

(TV 2 / NTB)

Mer innhold fra TV 2