DNB-fond tjener fett på Pokémon

DNB Kapitalforvaltning har tjent 120 millioner kroner etter at Nintendo lanserte mobilspillet Pokémon Go.

PI-KA-CHING : Flere dansere kledd som den mest kjente Pokémonen Picachu under et arrangement i Yokohama i Japan. Mobilspillet der du skal fange Pokémoner med mobilen har bidratt til å sende Nintendo-aksjen i været. Spillet ble lansert i Norge på lørdag. FOTO: KAZUHIRO NOGI/ AFP 
PI-KA-CHING : Flere dansere kledd som den mest kjente Pokémonen Picachu under et arrangement i Yokohama i Japan. Mobilspillet der du skal fange Pokémoner med mobilen har bidratt til å sende Nintendo-aksjen i været. Spillet ble lansert i Norge på lørdag. FOTO: KAZUHIRO NOGI/ AFP  Foto: Kazuhiro Nogi

– Jeg har aldri sett noe lignende, sier fondsforvalter Sverre Bergland til Finansavisen, etter en oppgang i Nintendo-aksjen på nærmere 90 prosent de siste tre ukene.

Mobilspillet der du skal fange Pokémoner med mobilen din, ble lansert i Norge på lørdag, men mange har spilt i flere uker allerede via omveier.

Flere av DNBs teknologifond begynte å kjøpe seg opp i Nintendo i slutten av juni, og de har nå tjent 120 millioner kroner på investeringen. Kursoppgangen kan imidlertid ikke kun krediteres suksessen med Pokémon Go, ifølge Bergland. (NTB/ TV 2)