Guardiola ringte Sterling: – Jeg vil kjempe for deg

Manchester City-manager Pep Guardiola slo på tråden til formsvake Raheem Sterling for å muntre opp vingen.

SLITER: Pep Guardiola (innfelt) skal ha blitt bekymret av Raheem Sterlings formsvikt, og ringte England-stjernen for å muntre ham opp. FOTO: NTB scanpix
SLITER: Pep Guardiola (innfelt) skal ha blitt bekymret av Raheem Sterlings formsvikt, og ringte England-stjernen for å muntre ham opp. FOTO: NTB scanpix

Ifølge The Guardian sa den nye City-sjefen at han er beredt til å «kjempe for deg» til kritiserte Sterling.

Kantspilleren har mistet landslagsplassen etter en svak EM-start. Sterling har ikke bare fått kritikk for svakt spill, men er også blitt utsatt for hets etter overgangen fra Liverpool i fjor sommeren. Den gangen nærmest sutret vingen seg til et klubbskifte.

Guardiola skal ha blitt bekymret over rapportene om at kritikken kan være blant årsakene til at Sterling sliter med formen.

Ifølge The Guardian var Guardiola, selv om han da var manager i Bayern München, involvert i fjorårets overgang. Spanjolen skal ha gitt tommelen opp da City ønsket å hente Liverpool-stjernen – som ble den dyreste engelske spilleren i historien.

Sterling ble vraket fra den siste kampen i gruppespillet mot Slovakia etter to svake kamper i fotball-EM. Guardiola slo på tråden til Sterling før møtet med slovakene. Da skal de to ha hatt en lengre samtale. Guardian skriver at Guardiola ga Sterling klar beskjed om å «blokke ut de negative tankene» og «ikke glemme kvalitetene som gjorde ham til en av de beste unge spillerne i engelsk fotball». «Så lenge du jobber for meg, vil jeg kjempe for deg», skal Guardiola ha sagt. (©NTB)