Enighet i riggoppgjøret

Partene i riggoppgjøret kom til enighet på overtid natt til onsdag. Dermed unngås streik i riggsektoren.

INGEN STREIK: Rundt 7000 arbeidstakere i Nordsjøen er omfattet av lønnsoppgjøret. Bildet viser Oseberg-plattformen. FOTO: Helge Hansen/NTB Scanpix
INGEN STREIK: Rundt 7000 arbeidstakere i Nordsjøen er omfattet av lønnsoppgjøret. Bildet viser Oseberg-plattformen. FOTO: Helge Hansen/NTB Scanpix Foto: Scanpix

Norges Rederiforbund ble enige med fagforbundene Industri Energi, SAFE og De Samarbeidende Organisasjoner (DSO) i riggmeklingen.

– Det var viktig at partene kom fram til en løsning i en næring i krise. Som ansvarlig arbeidsgiver kan vi simpelthen ikke pådra oss økte lønnskostnader i en næring som allerede har svært gode lønns- og arbeidsvilkår, sier forhandlingsleder Jakob Korsgaard i Norges Rederiforbund.

Partene kom til enighet innenfor en «forsvarlig ramme på 0,5 prosent», opplyser forbundet, og Korsgaard sier det var krevende forhandlinger.

– Det var helt vitalt for oss at rettighetene til våre medlemmer, som vi har jobbet hardt for over mange år, ikke har blitt forringet, sier forhandlingsleder Asle Reime i Industri Energi. Han sier arbeidsgiversiden har utfordret den norske modellen og frontfagsmodellen.

– Avstanden under forhandlingen var så stor at vi trengte hjelp fra Riksmekleren til å komme i mål, og vi er meget fornøyd med at vi nå har en akseptabel avtale.

(NTB)