Politiet vil tiltale Trude Drevland for korrupsjon

Politiet ber om at den tidligere ordføreren i Bergen blir tiltalt i korrupsjonssaken.

Arkivbilde av skipsreder Torstein Hagen i selskapet Viking Cruise og ordfører Trude Drevland i Bergen.  Bildet er tatt  15. mai 2015 da cruiseskipet Viking Star kom til Bergen for første gang.
Foto: Erik Ask / NTB scanpix
Arkivbilde av skipsreder Torstein Hagen i selskapet Viking Cruise og ordfører Trude Drevland i Bergen. Bildet er tatt 15. mai 2015 da cruiseskipet Viking Star kom til Bergen for første gang. Foto: Erik Ask / NTB scanpix Foto: Ask, Erik

Politiet har bedt statsadvokaten tiltale tidligere ordfører i Bergen, Trude Drevland (H), og havnedirektør Inge Tangerås for korrupsjon.

Politiet har avsluttet sin etterforskning i saken og har sendt sin innstilling til statsadvokaten i Hordaland.

Politiet vil ikke kommentere innholdet i innstillingen, men TV 2 vet at politiet ber om tiltale for korrupsjon for Drevland og Inge Tangerås.

Det var NRK som først erfarte tiltalesaken.

Trude Drevland ville ikke kommentere, og viste til sin advokat John Christian Elden. Her er hans svar til TV 2 i kveld:

– Jeg kan ikke forholde meg til rykter fra NRK. Men vi er glade for at politiet endelig er ferdige med saken og regner med at den nå blir lagt bort.

Samtidig vil politiet frafalle siktelsen mot cruiseskipsreder Torstein Hagen.

Drevland, Tangerås og Hagen ble i september i fjor siktet for grov korrupsjon etter at Drevland og Tangerås ble fløyet til Venezia for rederens regning i privatfly for å delta i sjøsettingen av et nytt cruiseskip.

Drevland takket dessuten ja til et ukelangt cruise med skipet, men avlyste senere båtturen. (©NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2