Slik lager du Wenches populære kokosbollekake
En kjempestor kokosbolle blir festkake for store og små.
Kokosbollekake
Dette trenger du:
- 6 plater gelatin
- 4 eggehviter
- 3 dl sukker
- 1 ts vaniljesukker
- Kokos
Glasur:
- 1 plate kokesjokolade
- 50 g kokosfett (delfiafett)
- Kokos
Slik gjør du:
Legg gelatin i bløt i kaldt vann, ca. 5 min.
Løs opp de myke gelatinbladene i 1 dl kokende vann.
Pisk tempererte eggehviter stiv (bruk kjøkkenmaskin).
Ha i sukker og vaniljesukker, og visp sammen.
Tilsett den oppløste gelatinen og visp kraftig i 15 min.
Dryss kokos på et fat, sett på en kakering (ringen på en springform).
Hell massen i ringen.
Sett kjølig i minst 4 timer.
Glasur:
Smelt kokesjokoladen med kokosfett og fordel over den stivnede kaken.
Vent med å helle over glasuren til kaken er avkjølt/stivnet for best resultat!
Dryss over kokos.
Artikkelen er oppdatert