Slik lager du Wenches populære kokosbollekake

En kjempestor kokosbolle blir festkake for store og små.

Kokosbollekake

Dette trenger du:

  • 6 plater gelatin
  • 4 eggehviter
  • 3 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • Kokos

Glasur:

  • 1 plate kokesjokolade
  • 50 g kokosfett (delfiafett)
  • Kokos

Slik gjør du:

Legg gelatin i bløt i kaldt vann, ca. 5 min.
Løs opp de myke gelatinbladene i 1 dl kokende vann.

Pisk tempererte eggehviter stiv (bruk kjøkkenmaskin).
Ha i sukker og vaniljesukker, og visp sammen.
Tilsett den oppløste gelatinen og visp kraftig i 15 min.

Dryss kokos på et fat, sett på en kakering (ringen på en springform).
Hell massen i ringen.
Sett kjølig i minst 4 timer.

Glasur:
Smelt kokesjokoladen med kokosfett og fordel over den stivnede kaken.
Vent med å helle over glasuren til kaken er avkjølt/stivnet for best resultat!
Dryss over kokos.

KOKOSBOLLEKAKE: Det er på sin plass å relansere familiens bursdagskake, nemlig den svært populære kokosbollekaka. Foto: TV 2
KOKOSBOLLEKAKE: Det er på sin plass å relansere familiens bursdagskake, nemlig den svært populære kokosbollekaka. Foto: TV 2