Gunhild Stordalen blir programleder i Sverige

Legen og miljøaktivisten Gunhild Stordalen skal være med i Sveriges Radios mest populære program «Sommar i P1».

PROGRAMLEDER: Gunhild Stordalen skal i sommer være programleder i Sverige. Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpix
PROGRAMLEDER: Gunhild Stordalen skal i sommer være programleder i Sverige. Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpix Foto: Suslin, Maja

Radioprogrammet sendes på svenske P1 hver dag fra 24. juni til 21. august. Stordalen skal være en av flere verter og er med i sendingen 28 juni. Programsjef for «Sommar i P1» er Bibbi Rödöö.

I denne ukens «God sommer Norge» var ektemann Petter Stordalen gjest. Her fortalte han at kona også vil åpne neste ukes EAT-konferanse selv.

– Jeg er så stolt av kona mi, sa en tydelig beveget Petter.

Tema for EAT-konferansen er sunn og bærekraftig kost.

I tillegg til ekteparet Stordalen kommer blant andre kronprinsesse Mette-Marit, svenske kronprinsesse Victoria og Jamie Oliver.

Men størst av alt synes Stordalen det er at kona Gunhild Stordalen er sterk nok til å stille opp.

– For meg er det stort å se Gunhild åpne konferansen. Målet hennes har vært å komme tilbake og åpne EAT-konferansen. Vi trodde hun skulle bli frisk når hun åpnet i fjor, men så fikk hun tilbakefall, så målet har vært å åpne i år. Og der står hun på mandag, sier Stordalen på God sommer Norge.

Allerede dagen etter skal Gunhild Stordalen starte ny behandling med stamcelletransplantasjon og cellegift på sykehuset i Amsterdam.

(©NTB/TV 2)