Ullevål sykehus kan bli nedlagt

Helse Sør-Øst går inn for å bygge et nytt sykehus på Gaustad og legge ned Ullevål sykehus.

Oslo  20110923.
Ullevål sykehus i Oslo fredag.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
Oslo 20110923. Ullevål sykehus i Oslo fredag. Foto: Lise Åserud / Scanpix Foto: Åserud, Lise

Toppledelsen i Helse sør-øst går inn for et stort regionsykehus på Gaustad, et kreftsykehus på Radiumhospitalet og et lokalsykehus på Aker, melder NRK.

Styret ønsker også å legge til rette for et langsiktig samarbeid med Diakonhjemmet sykehus og Lovisenberg Diakonale sykehus. Det gjør de for å møte behovet for sykehuskapasitet i Oslo-området.

I tillegg vil de legge ned Ullevål sykehus.

– Vi foreslår en klar retning for videreutvikling av Oslo universitetssykehus, sier Cathrine Lofthus, administrerende direktør i Helse sør-øst.

– Vi mener at OUS bør bestå av tre sykehus med klar profil, sier Lofthus.

Saken skal behandles av styret i Helse sør-øst 16. juni, og det kan innebære endringer. Helseminister Bent Høie (H) må også sette sitt stempel på vedtaket før det er endelig.

Store deler av bygningdmassen på Ullevål sykehus er i dårlig stand. I styrets forslag til vedtak, står det at man må prioritere å flytte ut av de byggene der pasienter og ansatte har dårligst forhold i dag.

Prosjektene kommer til å bli kostbare for Oslo Universitetssykehus, som ligger under Helse Sør-Øst. Ettersom nedleggelsen av Ullevål ikke vil skje før om flere år, er det behov for å pusse opp deler av bygningsmassen før et eventuelt nytt sykehus står klart.

NTB