200-årsjubilanten feiret med grillet tørrfisk på bryggekanten

I tre dager til ende skal Bodø-væringene feire byen sin som er 200 år i år. Vi ble med på festen og jubileumskokk, Rasmus J. Skoglund, sto for deilig festmat.

Grillet tørrfisk med asparges, nykål og urtemajones

Dette trenger du:

  • 4 stk a 150 g ferdig utvannet tørrfiskstykker
  • 8 stk asparges hvit/grønn
  • 6 stk broccolini
  • 1 stk nykål
  • 6 stk vårløk
  • 10 små nypoteter
  • ½ sjallotløk
  • hvitvinseddik
  • olivenolje

Slik gjør du:

Finkutt sjalottløken, tilsett 1 ss hvitvinseddik og 2 ss solsikkeolje.

Kok potetene i godt saltet vann med litt smør.

Samme vannet brukes til kålen ved servering.

Skrell aspargesen og del nykålen i båter.

Legg fisk, kål, asparges, vårløk og broccolini rett på grillen.

Alt grilles godt, aspargesen og nykålen kan være ganske svarte.

Legg kålen i potetvannet i 3-4 minutter.

Vend alle de ferdiggrillede grønnsakene i vinnaigrette rett før servering.

Legg opp med kål og poteter i bunnen av tallerken.

Legg så opp fisk og resten av grønnsakene på toppen.

GRILLET TØRRFISK: Jubileumskokk, Rasmus J. Skoglund,
 mener du kan legge det meste på grillen.  Foto: TV 2
GRILLET TØRRFISK: Jubileumskokk, Rasmus J. Skoglund, mener du kan legge det meste på grillen.  Foto: TV 2

Majonesen serveres i en skål ved siden av.

Purre og persilleolje

Dette trenger du:

  • 50 g persille
  • 100 g purreløk
  • 2 dl solsikkeolje.

Slik gjør du:

Varm opp oljen til ca. 75 grader, og kjør i blenderen med purre og persille i 10 min.
Sil og avkjøl

Persille og purreløksmajones

Dette trenger du:

  • 1 helt egg
  • 1 eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 2 dl purre/persilleolje
  • salt
  • sitron

Slik gjør du:

Kjør sammen egg, sennep og eddik med stavmixer.
Spe sakte inn oljen.
Smak til med sitron og salt.