200-årsjubilanten feiret med grillet tørrfisk på bryggekanten
I tre dager til ende skal Bodø-væringene feire byen sin som er 200 år i år. Vi ble med på festen og jubileumskokk, Rasmus J. Skoglund, sto for deilig festmat.
Grillet tørrfisk med asparges, nykål og urtemajones
Dette trenger du:
- 4 stk a 150 g ferdig utvannet tørrfiskstykker
- 8 stk asparges hvit/grønn
- 6 stk broccolini
- 1 stk nykål
- 6 stk vårløk
- 10 små nypoteter
- ½ sjallotløk
- hvitvinseddik
- olivenolje
Slik gjør du:
Finkutt sjalottløken, tilsett 1 ss hvitvinseddik og 2 ss solsikkeolje.
Kok potetene i godt saltet vann med litt smør.
Samme vannet brukes til kålen ved servering.
Skrell aspargesen og del nykålen i båter.
Legg fisk, kål, asparges, vårløk og broccolini rett på grillen.
Alt grilles godt, aspargesen og nykålen kan være ganske svarte.
Legg kålen i potetvannet i 3-4 minutter.
Vend alle de ferdiggrillede grønnsakene i vinnaigrette rett før servering.
Legg opp med kål og poteter i bunnen av tallerken.
Legg så opp fisk og resten av grønnsakene på toppen.
Majonesen serveres i en skål ved siden av.
Purre og persilleolje
Dette trenger du:
- 50 g persille
- 100 g purreløk
- 2 dl solsikkeolje.
Slik gjør du:
Varm opp oljen til ca. 75 grader, og kjør i blenderen med purre og persille i 10 min.
Sil og avkjøl
Persille og purreløksmajones
Dette trenger du:
- 1 helt egg
- 1 eggeplomme
- 1 ts dijonsennep
- 1 ts hvitvinseddik
- 2 dl purre/persilleolje
- salt
- sitron
Slik gjør du:
Kjør sammen egg, sennep og eddik med stavmixer.
Spe sakte inn oljen.
Smak til med sitron og salt.