Den perfekte dagen derpå maten
Bruk restene fra nasjonaldagen i en sunn og enkel bondeomelett. Wenche viser deg hvordan du tryller restemat til et fantastisk måltid.
Dette trenger du:
- Olje eller smør til steking
- 4-5 poteter (kokte eller rå)
- rester av spekemat, pølser, bacon eller soltørkede tomater i olje
- salt
- 2 løk
- ½ purre
- 1 paprika
- Ev 1-2 fedd hvitløk
- Ev ½ rød chili
- 6 egg
- 6 ss vann
- salt
- timian eller oregano
Slik gjør du:
Rens og skjær poteter i tynne skiver og grønnsaker i biter/ terninger.
Stek/ surr alt i olje/ smør ved middels varme for rå poteter.
Dryss på salt og krydder.
Visp sammen egg og vann og litt salt og hell blandingen over i pannen.
Senk varmen, dekk pannen med lokk og stek videre i 6-8 min på platen eller ved 150 oC i varmluft i stekeovn i 10-15 min uten lokk.
.
Server med et dryss friske urter, salat, ev restemat eller brød.
Tips: brødet kan skjæres i terninger og stekes i olje og drysses over omeletten ved servering.
Artikkelen er oppdatert