Tre deilige potetsalater til 17. mai
Wenche lager nydelige potetsalater som passer perfekt til et koldtbord eller grilling på nasjonaldagen! Kan serveres både til grillet kjøtt, fisk eller spekemat.
Potetsalat blir ekstra god om den lages på ”lune” nykokte norske poteter.
Serveres til grillet kjøtt, fisk eller spekemat.
Potetsalat med olje dressing
Dette trenger du:
- 8-10 mellomstore poteter
- 8-10 sukkererter
- 1-2 vårløk
- 5-6 reddiker
- 1/2 dl olivenolje
- 3 ss sitronsaft
- 1 fedd hvitløk
- salt, pepper
- 2-3 ss kapers eller soltørket tomat
Slik gjør du:
Skrell potetene og kok dem møre i saltet vann.
Kok sukkererter, til de blir sprøe i lettsaltet vann, 1-2 min, legg dem straks over i iskaldt vann.
Bland sammen olivenolje, sitronsaft, finhakket hvitløk, salt og pepper.
Del de kokte varme potetene i skiver eller terninger. Strimle/del opp sukkererter.
Skjær vårløk i biter og reddiker i båter.
Bland grønnsakene med kapers eller soltørket tomat og hell dressingen over.
Kremet potetsalat med epler
Dette trenger du:
- 8 -10 poteter
- 1-2 epler
- 3 vårløk
- 2 ½ dl rømme, eller kesam/matyoghurt
- 2 ss majones
- 2 ss sennep ev ravigottesaus
- salt, pepper
- saft av ½ sitron
- 1–2 ts sukker
- Gressløk
Slik gjør du:
Del poteter og epler i treninger og vårløk i tynne skiver.
Bland alle ingrediensene til dressingen, smak til. Vend inn poteter, epler og vårløk og dryss over gressløk.
Potetsalat med sennepsdressing
Dette trenger du:
- 8-10 poteter
- 2 ss fin sennep
- 2 ss grovsennep
- 1 eggeplomme
- 2 dl nøytralolje + 2 dl olivenolje
- Saft og skall av 1 sitron
- 1-2 ss vann
- 2 vårløk
- 1 ss frisk hakket estragon
- Salt, pepper
Slik gjør du:
Rør sammen sennep og eggeplomme, spe med olje i en tynn stråle.
Tilsett saft og skall av sitron ev litt kaldt vann, til passe konsistens.
Skjær opp vårløk, finhakk estragon og tilsett i sennepsausen.
Smak til med salt og pepper.
Vend sennepssausen inn i de kokte lune potetene.