Slik lager du herlige pikekyss i rødt, hvitt og blått
De er sprøe, gode og smelter i munnen, og kan enkelt lages til 17. maifesten i flaggets farger.
17. mai pikekyss
Dette trenger du:
- 4 romtempererte eggehviter
- 225 g fint hvitt sukker
- evt. 1-2 dråper vaniljeessens
- rød og blå konditorfarge fra tube
Slik gjør du:
Bruk en sprøytepose med for eksempel tipp 1 M.
Bakebollen du skal bruke må være helt fri for fett.
Pisk eggehviter ved middels hastighet til eggehvitene begynner å ”toppe” seg.
Øk hastigheten og tilsett 1 og 1 ss sukker.
Pisk til en stiv og blank marengs, bakebollen skal kunne snus opp ned.
Pensle en sprøytepose med rød og blå konditorfarge, 2-3 striper, annen hver gang rød og blå. Bruk en tynn pensel eller en litt lang tynn pinne/tannstikker.
Fyll marengs i sprøyteposen.
Sprøyt ut marengstopper/pikekyss på bakepaprikledt stekebrett.
Stek ved 110 grader, varmluft i ca. 1 t og 30 min.
Slå av ovnen, sett stekovnsdøren på gløtt og la toppene hvile i ca. 20 min.