Grov blings med smakfull tunfisksalat -magert og proteinrikt

Frisk og god påleggsalat med tunfisk servert med tzatsiki. God til alle typer brød og passer bra på frokostbordet, matpakka, eller hvorfor ikke ta den med ut på piknik?

Grov blings med tunfisksalat, med egg og tzatsiki

-Magert og proteinrikt.

Tips:

Glutenfritt; om du velger glutenfritt brød.

Melkefri; om du erstatter yoghurt med soya yoghurt.

Rester kan brukes til lunsj neste dag.
Husk å oppbevare kaldt natten over.

Dette trenger du:

Til 4 personer

Tunfisksalat:

  • 1 boks hermetiske bønner (hvite, sorte eller røde bønner)
  • 1 rødløk
  • 1-2 ss olje eller litt smør
  • 2 bokser tunfisk
  • 2-3 tomater
  • ½ slangeagurk
  • hjertesalat eller kinakål
  • hakkede urter, for eksempel persille eller gressløk
  • 2-3 hardkokte egg
  • Salt og grovmalt pepper

  • 4 skiver grovt brød

Tzatsiki

  • 1/2 slangeagurk
  • 1 ½ dl matyoghurt
  • 1 fedd hvitløk
  • saft av ½ sitron
  • finhakket frisk mynte
  • Salt og pepper
  • sukker
TUNFISKSALAT: En klassiker, og en rask og god hverdagssmiddag.  Foto: TV 2
TUNFISKSALAT: En klassiker, og en rask og god hverdagssmiddag.  Foto: TV 2

Slik gjør du:

Begynn med å koke egg i 9 min., og lage tzatsiki.

Tzatsiki:
Riv agurken grovt opp og klem ut ”vann”.
Rør sammen resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper.

Tunfisksalat:
Skyll av laken på hermetiske bønner i rennende kaldt vann.
Rens og hakk løk.
Surr løken i olje til den blir blank.
Tilsett godt avrente bønner og tunfisk.

Del tomater i båter, slangeagurk i terninger og strimle opp salat, og vend grønsakene lett sammen.
Vend lett inn hakkede urter, salt og pepper.

Rist/stek grove brødskiver i litt olje.
Gni de evt. med snittflaten av 1 fedd hvitløk.
Fordel litt tzatsiki på brødskiva.
Legg over tunsfisksalat og egg, og server med litt ekstra tzatsiki som hver enkelt kan forsyne seg med.
Legg over hardkokte egg i båter.

Tips: Du kan også anrette på serveringsfat, slik at hver enkelt kan lage sin egen mix.