Deilige danske vårsmørbrød
Supervikar og mesterkokk Bent Stiansen fristet med danske vårsmørbrød med asparges, lune nykartofler og hjemmerørt majones.
4 danske vårsmørbrød
Start med asparges og nypoteter
Dette trenger du:
- 1 bunt asparges
- vann
- 1 ss salt per liter vann
- 200 g nypoteter
Slik gjør du:
Knekk av det nederste på aspargesen og skrell den fra 5 cm av tuppen og nedover med en potetskreller.
Kok grønne asparges i tre minutter, i kokende vann med 1 ss salt per liter.
Hvite asparges kokes i 5 minutter, gjerne med 2 ts sukker i vannet i tillegg til salt.
Poteter kokes i lettsaltet vann i 15 minutter, og avkjøles før de skjæres i skiver.
Hjemmelaget majones
Dette trenger du:
- 2 eggeplommer
- 1 ts fransk sennep
- 2 ts sitronsaft
- 1/2 ts salt
- Kvernet hvit pepper
- 2 dl solsikkeolje
Slik gjør du:
Ha eggeplommer, sennep, sitronsaft, salt og pepper i en blandebolle og pisk sammen.
Spe med en tynn stråle solsikkeolje og pisk den godt inn i eggeplommene.
Spe med mer olje, men pass på at all oljen arbeider seg inn i massen før med ispeing.
Smak til majonesen med salt og pepper, evt. litt mer sitronsaft
Smørbrødene anrettes med:
- 4 reddiker
- 4 skiver rugbrød
- 2 ss smør
- 1 pk karse
2 ss sort Limfjordkaviar
Slik gjør du:
Smør rugbrødskiver med smør og anrett skiver med kokt potet, tynne skiver reddiker, kokte asparges, Limfjordkaviar, majones og karse, kunstnerisk på brødskiven.
Serveres med en klar akevitt og iskald dansk øl.