Vålerenga reiste seg etter sjokkstart

Flere Tippeliga-lag måtte jobbe for cupavansement.

Se sammendrag fra Vålerenga-kampen øverst. Se fra alle cupkampene nederst.

Mens en rekke eliteserieklubber fikk lett reise til 2. runde i fotball -NM, måtte Stabæk jobbe overraskende hardt for 4-1-seieren mot Oslo-klubben Korsvoll.

Først i kampens 83., 86. og 90. minutt kom de avgjørende scoringene som til slutt ga en resultatmessig klar seier til bærumsklubben. Ohi Omoijuanfo, Agon Mehmeti og Shadrach Eghan var de tre siste målscorerne.

Heller ikke Rosenborg overbeviste i sin 1.-rundekamp mot 4.-divisjonslaget Åfjord onsdag. Nesten en time tok det før Kåre Ingebrigtsens reservepregede mannskap kunne senke skuldrene.

Magnus Stamnestrø sto bak ledermålet etter å ha blitt framspilt av Mathias Vilhjalmsson, og 13 minutter før slutt doblet samme mann til 2-0.

17-åringen Olaus Jair Skarsem fastsatte resultatet til 3-0 på tampen av kampen.

Aalesund klarte seg videre med et nødskrik etter Mostafa Abdellaoues straffescoring rett etter pause mot Spjelkavik. AaFK vant 1-0.

Vålerenga har slitt kolossalt i innledningen på årets eliteseriesesong og står poengløse etter fire serierunder.

Onsdag fikk mannskapet til Kjetil Rekdal seg en real støkk borte mot Løten. Hedmarkingene tok ledelsen allerede etter to minutters spill, men etter hvert ristet gjestene av seg sjokket og slo tilbake.

To scoringer av islandske Elías Már Ómarsson snudde 0-1 til 2-1, og to nye scoringer etter pause ga til slutt en sikker 4-1-seier til tabelljumboen i eliteserien.

Brann på sin side måtte ut i ekstraomganger mot Førde, noe som til slutt endte med tap på straffer.

For Molde, Strømsgodset, Sarpsborg, Viking, Odd, Sogndal og Tromsø, ble det grei skuring i deres kamper.