Råkost á la Mille-Marie Treschow

Mille-Marie Treschow følte seg uopplagt og trøtt, det viste seg at hun var kvikksølvforgiftet. Hun skiftet kosthold og ble et helt nytt menneske. I dag er hun gjest i kjøkkenet til Wenche for å dele hemmelighetene med oss.

Grønn juice

Bruk økologiske råvarer. Bruk ca like deler av alle grønnsakene, og smak deg frem til din variant.

Del grønnkål i biter (fjern stilken), agurk, stangselleri, solsikkespirer , broccolispirer , hvetegress og ev litt ingefær og sitron.

Bruk en juicer som klarer å «kverne» hvetegresset.

Grønnkålchips

Del/ riv grønnkål i biter (uten stilk).

Vend inn litt kald presset økologisk olje og havsalt eller Himalaya salt og masèr lett sammen. Fordel utover et bakepairkledt stekebrett. Stek i varm stekeovn 80 oC i 2-3 timer til sprø chips.

SUPERMAT: Enkle oppskrifter til en friskere kropp. Foto TV 2
SUPERMAT: Enkle oppskrifter til en friskere kropp. Foto TV 2

Grønnkålsalat (økologiske råvarer)

Dette trenger du:

  • 400 g grønnkål
  • 100 g valnøtter
  • 30 g tørkede aprikoser
  • 2 velsmakende epler

Slik gjør du:

Riv kålen fra stilken. Legg i lettsaltet kokende vann, kok opp, ta opp kålen og avkjøl i kaldt vann, la renne godt av. Skjær / hakk aprikoser og valnøtter grovt opp. Skjær eplene i terninger og vend sammen med godt avrent grønnkål, aprikoser og epler.

Dressing

Dette trenger du:

  • 2 ½ dl laktosefri kremfløte
  • 3 ss sitronsaft
  • 1 ss akasiehonning
  • Litt Himmalaya salt
  • Ca 3 ss fersk revet pepperrot

Slik gjør du:

Pisk sammen ingrediensene til dressingen til en lett kremet konsistens og vend inn i salaten.