Råkost á la Mille-Marie Treschow
Mille-Marie Treschow følte seg uopplagt og trøtt, det viste seg at hun var kvikksølvforgiftet. Hun skiftet kosthold og ble et helt nytt menneske. I dag er hun gjest i kjøkkenet til Wenche for å dele hemmelighetene med oss.
Grønn juice
Bruk økologiske råvarer. Bruk ca like deler av alle grønnsakene, og smak deg frem til din variant.
Del grønnkål i biter (fjern stilken), agurk, stangselleri, solsikkespirer , broccolispirer , hvetegress og ev litt ingefær og sitron.
Bruk en juicer som klarer å «kverne» hvetegresset.
Grønnkålchips
Del/ riv grønnkål i biter (uten stilk).
Vend inn litt kald presset økologisk olje og havsalt eller Himalaya salt og masèr lett sammen. Fordel utover et bakepairkledt stekebrett. Stek i varm stekeovn 80 oC i 2-3 timer til sprø chips.
Grønnkålsalat (økologiske råvarer)
Dette trenger du:
- 400 g grønnkål
- 100 g valnøtter
- 30 g tørkede aprikoser
- 2 velsmakende epler
Slik gjør du:
Riv kålen fra stilken. Legg i lettsaltet kokende vann, kok opp, ta opp kålen og avkjøl i kaldt vann, la renne godt av. Skjær / hakk aprikoser og valnøtter grovt opp. Skjær eplene i terninger og vend sammen med godt avrent grønnkål, aprikoser og epler.
Dressing
Dette trenger du:
- 2 ½ dl laktosefri kremfløte
- 3 ss sitronsaft
- 1 ss akasiehonning
- Litt Himmalaya salt
- Ca 3 ss fersk revet pepperrot
Slik gjør du:
Pisk sammen ingrediensene til dressingen til en lett kremet konsistens og vend inn i salaten.