Bjørndalen venter barn med skiskytterdronningen Darja

Ole Einar Bjørndalen og kjæresten Darja Domratsjeva med gode nyheter.

BABYLYKKE: Ole Einar Bjørndalen (42) venter barn med den hviterussiske skiskytterstjernen Darja Domratsjeva (29) i oktober.
BABYLYKKE: Ole Einar Bjørndalen (42) venter barn med den hviterussiske skiskytterstjernen Darja Domratsjeva (29) i oktober.

Ole Einar Bjørndalen (42) og den hviterussiske skiskytteren Darja Domratsjeva (29) venter barn i oktober.

Det avslørte skiskytterkongen på en pressekonferanse tirsdag formiddag.

– Som de fleste rundt her har fått med seg at jeg har hatt et ganske nært vennskap til Darja Domratsjeva i flere år, og det har utviklet seg litt. Nå har vi kommet så langt at vi er et par, og vi skal ha barn.

Et sjokket pressekorps spurte om han kunne gjenta hva han sa, hvor han da svarte:

– Vi skal bli foreldre faktisk, og det ser vi frem til. Vi er veldig glad for det. Terminen er i starten av oktober, sa Bjørndalen til full jubel fra salen.

Nøye planlagt

Veteranen som like før offentliggjorde at han fortsetter skiskytterkarrieren til 2018, mente at det hele er godt planlagt.

– Det har egentlig vært positivt, men nå har det blitt en faktor til i evalueringen. Darja har hatt en strålende karriere hittil. Hun var mye borte med sykdom i fjor, men er innstilt på å komme tilbake igjen. Hun vil trene så godt hun kan frem til fødselen, så er planen å konkurrere igjen på nyåret. Det er en ganske dristig plan, men jeg tror det er realistisk å få til, forklarte Bjørndalen.

Paret er enige om hva de skal gjøre fremover, og den videre satsingen settes ikke på spill ved fødsel og barneskrik i hjemmet.

– Avgjørelsen har vi tatt sammen og vi kjører all in på det. Det blir jo litt å organisere, men det er folk som har gjort det før oss, så vi trenger ikke å finne opp kruttet på nytt på det området, sa Bjørndalen.

Og Bjørndalen ser frem til å bli far med den hviterussiske yndlingen.

– Det er spennende. Vi har stor familie hjemme, og er vant til mye unger. Det blir en ny situasjon. Vi gleder oss, og det blir en helt ny verdi i livet. Jeg setter veldig stor pris på at jeg får oppleve det. Jeg tror det blir spennende.

Domratsjeva: – Svært ønskelig

Domratsjeva selv legger heller ikke skjul på gleden over nyheten på sin egen blogg.

– Dette er det mest betydningsfulle i våre liv. Dette er planlagt og svært ønskelig, skriver hun.

29-åringen bekrefter også at hun satser på comeback i januar neste år.

– Jeg skal trene moderat under veiledning fra spesialister og vil prøve å komme tilbake i januar. Det blir selvfølgelig ikke lett, men jeg er klar for å jobbe hardt og ta skritt for skritt, skriver Domratsjeva.

– Jeg håper å komme tilbake i god konkurranseform. Jeg savner virkelig skiskytingsmiljøet, sier hun.

Tøff kombinasjon

TV 2s skiskytterekspert, Ole Kristian Stoltenberg, gleder seg over de gode nyhetene, men tror det likevel blir tøft å kombinere barnestell med skiskyting.

– Det er kanskje ikke ideelt for en toppidrettsutøver, og i oppladningen mot OL. Det er selvsagt også en ekstra utfordring. Men samtidig er det en veldig hyggelig og positiv nyhet, sier Stoltenberg.

Men at det kommende barnet har noe å slektes på, er ikke Stoltenberg i tvil om.

– Det barnet får uansett gode skiskyttergener. Det er det ingen tvil om. Men vi må la barnet få være i fred og ikke legge for store forventninger på det, sier skiskyttereksperten, sier Stoltenberg.

Gullvinneren på VM-sprinten i Holmenkollen, Tiril Eckhoff, gratulerer også den vordende faren.

– Jeg tror han blir en kjempebra far. Den ungen deres blir maskin, med de genene så blir det sikkert et unikum. Skulle ønske jeg hadde fått de genene der, sier Eckhoff.

Mer innhold fra TV 2