Romney ber republikanerne samle seg rundt Ted Cruz

Mitt Romney, som var republikanernes presidentkandidat i 2012, ber sine partifeller stemme på Ted Cruz.

NEI TIL TRUMP: Mitt Romney ber partifellene sine om å stille seg bak Ted Cruz og ikke Donald Trump. (Foto: Richard Drew / AP)
NEI TIL TRUMP: Mitt Romney ber partifellene sine om å stille seg bak Ted Cruz og ikke Donald Trump. (Foto: Richard Drew / AP) Foto: Richard Drew

Politikeren har frontet kampen for å hindre at Donald Trump blir partiets presidentkandidat.

Nå skriver han på sin Facebook-side at han vil oppfordre andre til å stemme på Cruz som en brannmur mot det han kaller «Trumpism».

«Grunnet de kalkulerte utsagnene til dets leder, har Trumpism blitt knyttet til rasisme, kvinneforakt, fordommer, fremmedfrykt, vulgaritet og, i det siste, trusler og vold. Jeg synes hver og en er frastøtende», skriver Romney.

Han mener at den eneste veien å gå nå for å få nominert en annen republikaner enn Trump, er å holde et åpent landsmøte med referanse til den sjeldne situasjonen der ingen kandidater stiller med et flertall av delegatene på landsmøtet.

– Slik det ligger an nå, er den eneste måten vi kan ha et åpent landsmøte på er å sørge for ast senator Cruz gjør det bra i så mange som mulig av de gjenværende nominasjonsvalgene, mener han.

NTB