Drept terrormistenkt ble funnet med kalasjnikov og IS-flagg – to arrestert etter intens terrorjakt

Politiaksjonen i Brussel knyttet til Paris-terroren.

Store politistyrker tok stilling i et boligområde i Brussel tirsdag. REUTERS/Yves Herman Foto: Yves Herman
Store politistyrker tok stilling i et boligområde i Brussel tirsdag. REUTERS/Yves Herman Foto: Yves Herman

Belgisk politi har pågrepet to av personene de jaktet på etter dramatisk skuddveksling mellom antatte terrorister og politiet tirsdag.

Iløpet av skuddvekslingen ble flere politibetjenter såret. En mistenkt ble drept.

Den terrormistenkte som ble skutt er identifisert å være den algerske statsborgeren Belcaid Mohammed (36). Han oppholdt seg ulovlig i Belgia, ifølge den belgiske statsadvokaten.

Ved siden av den døde fant politiet en kalasjnikov og et IS-flagg.

Det var to andre personer i leiligheten som klarte å stikke av. Politiet har ikke identifisert disse to, men de mener at det er Khalid Ibrahim (27) og El Bakraoui (30), som begge var etterlyst fra før.

Knuste vinduer i leiligheten etter skuddvekslingen mellom politi og mistenkte terrorister. FOTO: REUTERS/Francois Lenoir
Knuste vinduer i leiligheten etter skuddvekslingen mellom politi og mistenkte terrorister. FOTO: REUTERS/Francois Lenoir Foto: Francois Lenoir

Gjennom hele natt til onsdag jaktet politiet på flere mistenkte, skriver avisen Le Soir. Onsdag morgen fortsatte politiet jakten i Brussel-bydelen Forest, der skytingen skjedde dagen før.

En person som ble fraktet til sykehus med skader i et bein er pågrepet og tatt til avhør hos politiet.

Aksjonen knyttes til politiets arbeid i kjølvannet av terrorangrepet i Paris i november, og franske myndigheter bekreftet tirsdag at fransk politi er involvert i aksjonen.

(©NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2