Rubio gir opp i kampen om Det hvite hus

Senator Marco Rubio trekker sitt presidentkandidatur etter å ha tapt hjemstaten Florida med klar margin til Donald Trump.

OVER: Marco Rubio annonserte at han trekker sitt kandidatur natt til onsdag. Foto: AP Photo/Paul Sancya
OVER: Marco Rubio annonserte at han trekker sitt kandidatur natt til onsdag. Foto: AP Photo/Paul Sancya Foto: Paul Sancya

Etter at nederlaget i Florida var klart, sa 44-åringen at han innstiller valgkampen og gir opp håpet om å vinne presidentvalget i 2016.

– Da jeg bestemte meg for å stille, ville jeg ha en valgkamp som var optimistisk med tanke på vårt land framtid, sa Rubio til sine tilhengere på en valgvake i Miami.

– Politisk sinne og bitterhet gir oss ikke bare et delt parti, men det gir oss en delt nasjon, der folk hater hverandre, sa han, med klar henvisning til Trump og hans svært omstridte valgkamp.

Rubio var tidlig en av favorittene i den republikanske nominasjonskampen, men han klarte ikke å leve opp til forventningene og havnet helt i skyggen av Trump og Texas-senator Ted Cruz.

Rubio hadde på forhånd annonsert at han måtte seire i hjemstaten Florida for at valgkampen skulle fortsette for hans del.

Han gjorde det også klart at han i tiden fremover vil jobbe for å støtte krefter som et mot Trumps kandidatur.

(©NTB / TV 2)