NAV: Nær 100.000 arbeidsledige i år

Over 95.000 nordmenn vil være arbeidsledige ved utgangen av året, viser de siste anslagene fra Nav.

KRISE: Oljeplattformen Deepsea Atlantic ligger i opplag på Hanøytangen utenfor Bergen. Arbeidsledigheten rammer Rogaland hardest. (Foto: Tore Meek / NTB scanpix)
KRISE: Oljeplattformen Deepsea Atlantic ligger i opplag på Hanøytangen utenfor Bergen. Arbeidsledigheten rammer Rogaland hardest. (Foto: Tore Meek / NTB scanpix) Foto: Meek, Tore

Navs oppdaterte prognoser ble publisert onsdag. Arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng sier det fortsatt vil være oljefylket Rogaland som rammes hardest.

– Vi har fortsatt et todelt bilde av arbeidsmarkedet. Det er i de fylkene som er mest påvirket av oljevirksomheten hvor bildet forsterker seg, sier Vågeng til Dagens Næringsliv.

Slik Nav ser det, vil arbeidsledigheten krype videre oppover i månedene som kommer og bikke 95.000 helt arbeidsledige mot slutten av 2016.

Fra neste år vil ledigheten avta, ifølge prognosene, men ikke mer enn at gjennomsnittsledigheten i 2017 vil være litt høyere enn snittet for 2016. Mens det i snitt var 80.600 arbeidsledige i fjor, innebærer Navs anslag en gjennomsnittsledighet på 91.000 i år og 92.000 i 2017.

– Vi tror det kommer til å snu i 2017 for de fleste delene av landet, men det kan ta litt lengre tid i Rogaland, sier Vågeng.

NTB