Ny overgangsrekord for Premier League

Klubbene i engelsk Premier League har snart brukt over en milliard pund på spillerkjøp i 2015/2016. Det er ny rekord for penger brukt på spillerkjøp i en og samme sesong.

Kevin De Bruyne gikk til Manchester City for 740 millioner kroner.   Foto: Andrew Boyers
Kevin De Bruyne gikk til Manchester City for 740 millioner kroner.   Foto: Andrew Boyers

Det skriver BBC på sitt nettsted.

2014/2015-sesongen satte ny Premier League-rekord med 965 millioner pund brukt på spillerkjøp, men den rekorden er allerede passert av årets sesong, ifølge BBC.

Trolig vil den nye rekorden være på over en milliard pund når overgangsvinduet stenger mandag. En milliard pund tilsvarer rundt 12,41 milliarder norske kroner.

I sommer brukte klubber som Manchester City, Manchester United og Liverpool store penger på nye spillere. Eksempler er Kevin De Bruyne (til City for 740 millioner kroner), Anthony Martial (til United for 460 millioner kroner) og Christian Benteke (til Liverpool for 416 millioner kroner).

I januarvinduet har bruken så langt vært mer nøktern. Andros Townsend og Jonjo Shelvey er foreløpig de dyreste kjøpene. Begge har blitt hentet av Newcastle, og begge kostet rundt 148 millioner kroner. Townsend ble hentet fra Tottenham, mens Shelvey ble hentet fra Swansea. (©NTB)