Wenches knekkebrød - til hverdags og som snacks

Knekkebrød sto på Wenches meny i dag - frøknekkebrød til hverdags og glutenfrie knekkebrød med parmesan som snacks.

Knekkebrød med rug og frø

Dette trenger du:

  • 4 dl grov sammalt rug
  • 4 dl store havregryn
  • 2 dl solsikkefrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl linfrø
  • 1 ts salt
  • 7 dl vann

Knekkebrød med valnøtter og frø

Dette trenger du:

  • 2 dl valnøtter, hakkede
  • 3 dl grov sammalt rug
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl gresskarfrø
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 ts honning (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • 7 dl vann

Slik gjør du:

Bland sammen det tørre og rør inn vann til en ”grøtete” masse.

La deigen hvile/svelle i 10-15 min.

Dekk to stekebrett med bakepapir.

Fordel deigen jevnt utover de to stekebrettene.

Bruk en slikkepott slik at det blir jevnt.

Del opp i passende biter med en pizzarulle, eller en kniv, før steking.

Best resultat med varmluftsovn.

Varm ovnen til 160 grader og sett et brett øverst og ett nederst i ovnen.

Total steketid er 1 time 10 min.

Etter ca. 10 min, ta ut brettene og gjenta oppdelingen.

Bytt plass på stegebrettene halvveis i steketiden.

Bryt opp i biter, avkjøl og oppbevar i boks.

KNEKKEBRØD: Til hverdags og fest.  Foto: TV 2
KNEKKEBRØD: Til hverdags og fest.  Foto: TV 2

Variant lavkarbo

Dette trenger du:

  • Bruk bare frø, hakkede nøtter og kruskakli.
  • Bruk fiberhusk for å binde dette sammen til en ”grøtete” konsistens.

Smaksvariant

  • Tilsett krydder i som f.eks. karve eller div. urtekrydder.

Glutenfrie ost- snacks- knekkebrød

Dette trenger du:

  • 2 dl vann
  • 2 dl rismel
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl bokhveteflak
  • 1 dl revet hvit smakfull for eksempel Valdres ost, gruveost fra Eiker gårdsysteri, eller en av de mange faste hvite norsk produserte ostene
  • 1/2 dl olivenolje

Slik gjør du:

Kok opp vann.

Bland sammen resten av ingrediensene med det kokende vannet.

Deigen blir ganske løs, la den stå og ”svelle” 10-15 min.

Fordel deigen ut på et bakepapirkledt stekebrett, fordel utover stekebrettet. Bruk en slikkepott eller en stekespade.

Bruk et pizzahjul og skjær opp i passende biter.

Stek i varm stekeovn, 150 grader i ca. 1 time.

Avkjøl på rist og brekk i biter.