Wenches knekkebrød - til hverdags og som snacks
Knekkebrød sto på Wenches meny i dag - frøknekkebrød til hverdags og glutenfrie knekkebrød med parmesan som snacks.
Knekkebrød med rug og frø
Dette trenger du:
- 4 dl grov sammalt rug
- 4 dl store havregryn
- 2 dl solsikkefrø
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl linfrø
- 1 ts salt
- 7 dl vann
Knekkebrød med valnøtter og frø
Dette trenger du:
- 2 dl valnøtter, hakkede
- 3 dl grov sammalt rug
- 3 dl havregryn
- 2 dl gresskarfrø
- 1 dl linfrø
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl solsikkefrø
- 1 ts honning (kan sløyfes)
- 1 ts salt
- 7 dl vann
Slik gjør du:
God morgen Norge-Wenches ukesmeny
Bland sammen det tørre og rør inn vann til en ”grøtete” masse.
La deigen hvile/svelle i 10-15 min.
Dekk to stekebrett med bakepapir.
Fordel deigen jevnt utover de to stekebrettene.
Bruk en slikkepott slik at det blir jevnt.
Del opp i passende biter med en pizzarulle, eller en kniv, før steking.
Best resultat med varmluftsovn.
Varm ovnen til 160 grader og sett et brett øverst og ett nederst i ovnen.
Total steketid er 1 time 10 min.
Etter ca. 10 min, ta ut brettene og gjenta oppdelingen.
Bytt plass på stegebrettene halvveis i steketiden.
TV 2-Fongs asiatiske linsesuppe
Bryt opp i biter, avkjøl og oppbevar i boks.
Variant lavkarbo
Dette trenger du:
- Bruk bare frø, hakkede nøtter og kruskakli.
- Bruk fiberhusk for å binde dette sammen til en ”grøtete” konsistens.
Her er Wenches oppskrift på verdens beste dessert - tiramisu!
Smaksvariant
- Tilsett krydder i som f.eks. karve eller div. urtekrydder.
Glutenfrie ost- snacks- knekkebrød
Dette trenger du:
- 2 dl vann
- 2 dl rismel
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl bokhveteflak
- 1 dl revet hvit smakfull for eksempel Valdres ost, gruveost fra Eiker gårdsysteri, eller en av de mange faste hvite norsk produserte ostene
- 1/2 dl olivenolje
Slik gjør du:
Kok opp vann.
Bland sammen resten av ingrediensene med det kokende vannet.
Deigen blir ganske løs, la den stå og ”svelle” 10-15 min.
Fordel deigen ut på et bakepapirkledt stekebrett, fordel utover stekebrettet. Bruk en slikkepott eller en stekespade.
Bruk et pizzahjul og skjær opp i passende biter.
Stek i varm stekeovn, 150 grader i ca. 1 time.
Avkjøl på rist og brekk i biter.