Ble stoppet av politiet – fikk beskjed om å kjøre fortere!

Politiet: – Ta deg en lur, og kjør fortere etterpå.

Det er ikke ofte at politiet velger å stoppe folk på veien fordi de kjører for sakte. Men akkurat det opplevd Stein Rudaa.
Det er ikke ofte at politiet velger å stoppe folk på veien fordi de kjører for sakte. Men akkurat det opplevd Stein Rudaa.

Mange har blitt tatt av politiet for å kjøre for fort, men det er ikke så mange har blitt stoppet for å kjøre for sakte.

Det opplevde Stein Rudaa torsdag kveld.

– Det var interessant opplevelse. Det er første gang i livet jeg har blitt stoppet for å ikke kjøre fort nok, sier han Rudaa til Nordlys.

Ville ta en lur

Rudaa, som til daglig er NAV-sjef i Tromsø, var torsdag kveld på vei fra Ibestad til Tromsø. Det var en lang tur, på rundt 25 mil, og Rudaa kjente etter hvert at han ble litt sliten.

Han bestemte seg derfor for å finne et sted å stoppe slik at han kunne ta en liten lur.

Ettersom han var trøtt, kjørte han litt saktere enn fartsgrensen, som var på 80 kilometer i timen.

– Jeg mente jeg kjørte i 70 kilometer i timen. Jeg sjekket bakspeilet ofte, for å passe på at jeg ikke laget kø.

Han forteller at det lå tre biler bak ham. En av bilene var en politibil, som foretok en forbikjøring, og la seg foran Rudaa.

Litt senere så han noen politibetjenter fra den samme politibilen vinke ham inn til siden i en veilomme.

– De var veldig høflige og hyggelige, men sa til meg at jeg måtte kjøre fortere. Jeg fortalte dem at jeg var trøtt og derfor hadde kjørt litt saktere. Det hadde betjentene stor forståelse for, og anbefalte meg å ta en lur og så kjøre litt raskere etterpå.

– Kjørte fortere

Rudaa forteller at han aldri tidligere har blitt stoppet for å kjøre for sakte, og at han heller ikke pleier å kjøre under fartsgrensen.

– Jeg kjører jo forsiktig, men pleier å holde fartsgrensen. For å si det slik; Jeg er mer redd for å bli tatt for å kjøre for fort enn bli stoppet fordi jeg kjører for sakte.

Han synes imidlertid det var litt underlig for å bli stoppet for å kjøre 70 km/t. i en 80-sone

– Hadde jeg kjørt i 40 eller 50 km/t og forårsaket lang kø, forstår jeg at det hadde vært et problem.

Samtidig understreker han at politiet bare gjorde jobben sin og var profesjonelle og greie å ha med å gjøre. Etter å ha møtt på politiet var imidlertid det meste av Rudaas trøtthet borte, og han kunne fortsette bilturen.

– Da jeg kjørte videre passet jeg på å kjøre fortere. Det hadde ikke vært helt bra om jeg hadde møtt på dem igjen med en fart på 70 kilometer i timen, sier han og ler.

– Dristige forbikjøringer

Fredd Johansen, operasjonsleder i Troms politidistrikt, kjenner ikke til den aktuelle saken, men forteller at det er flere grunner til at man stopper en som kjører for sakte.

– Sakte kjøring kan resultere i lange køer, og det kan føre til at noen tar en dristig forbikjøring. Da kan det oppstå trafikkfarlige situasjoner.

Johansen forteller at en annen løsning når en bilist kjører så sakte at det blir kø, er å få sjåføren til å kjøre inn til siden.

– Det viktigste er uansett å kjøre etter forholdene, uansett fartsgrense.

Les flere bilsaker i Nordlys motormagasin her

Les også: Emil (20) blir stadig stoppet av politiet – og det er kanskje ikke så rart