Baby livstruende skadet – foreldrene siktet for grov vold

En fire uker gammel jente er innlagt på sykehus i Oslo med livstruende skader. Foreldrene er siktet for grov vold mot eget barn.

Foreldrene kom til legevakta med det skadde barnet natt til torsdag i forrige uke.

Barnet hadde massive skader, men politiet ønsker ikke å si hvor på kroppen. 

– Historien til foreldrene om hvordan barnet var blitt skadd var ikke forenelig med hvor massive skadene var. Barnevernet og politiet ble varslet, og foreldrene ble pågrepet, sier politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo politidistrikt.

Fengslet

Det er barnets mor som er hovedsiktet i saken. Barnets far er også siktet og vareteksfengslet.

Retten finner at det av hensyn til etterforskningen er viktig at de siktede ikke gis anledning til å kommunisere med hverandre mens de er i varetekt. De får heller ikke ha kontakt med øvrig familie og omgangskrets. Foreldrene er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Moren skal ha forklart at hun kom borti babyen med albuen sin. 

– Jeg ønsker ikke å gå inn på hva hun har forklart om hendelsesforløpet, det er såpass tidlig i etterforskningen. Hun erkjenner ikke straffeskyld etter siktelsen, sier morens forsvarer, Marijana Lozic.

Fortsatt livstruende

Den fire uker gamle babyen ligger fortsatt på sykehus med livstruende skader, og det er usikkert om den lille jenta vil overleve. 

– Tilstanden til babyen er kritisk og uavklart. Det er fortsatt ikke sikkert at hun vil overleve, forteller politiadvokaten, som ikke ønsker å opplyse om hvor på kroppen barnet hadde skader.

– Foreldrene hevder dette var et uhell, men de har på flere punkter avvikende forklaringer på hendelsesforløp, sier Henriksbø. 

Mer innhold fra TV 2