Bulke og stikke av? Det kan du bare glemme med denne!

Kan spare deg for masse irritasjon og noen store utgifter! 

BMW har laget et overvåkningssystem på denne bilen. Det har sensorer som merker om noen kommer borti for eksempel en støtfanger, eller om noen begynner å fikle med bilen. Så snart det skjer noe slikt, begynner bilens overvåkningskameraer å filme, og eieren får beskjed om at noe er på gang på sin mobiltelefon.
BMW har laget et overvåkningssystem på denne bilen. Det har sensorer som merker om noen kommer borti for eksempel en støtfanger, eller om noen begynner å fikle med bilen. Så snart det skjer noe slikt, begynner bilens overvåkningskameraer å filme, og eieren får beskjed om at noe er på gang på sin mobiltelefon.

BMW er på plass i forbindelse med den store elektronikkmessen i Las Vegas akkurat nå, og har med seg en svært spesiell bil. Det er  konseptbilen i8 Roadster. Som navnet indikerer, er det den ladbare hybriden og superbilen som her vises–  uten tak eller dører.

Vi er ikke i tvil om at det vil dukke opp en åpen versjon av i8 på et eller annet tidspunkt. Men det er likevel elektronikken og utstyret som presenteres i denne bilen som er mest interessant nå.

Her ligger det mye som vi kommer til å bli kjent med i framtidige BMW-modeller. Og den mest gledelige nyheten, for alle som noen gang har opplevd å få bilen bulket/skrapt opp av andre bilister, er et kjempesmart overvåkningssystem.

Hit and run-system

Du kjenner nok følelse, for veldig mange av oss har opplevd det. Du kommer tilbake til bilen din etter handleturen, og der på døra er det en dyp ripe. Det ligger ingen lapp på ruta og ingen av bilene i nærheten ser ut til å være syndebukken. Rett og slett noe så vanlig, og noe så uendelig irriterende, som en "hit and run".

Men i framtiden har BMW tenkt å gjøre det lettere å finne ut hva som skjedde, og ikke minst hvem som gjorde det.

Les også: NTNU-studentene snublet over BMWs framtidsbil

Sender SMS

I forbindelse med teknologimessen har de nemlig med seg en bil som filmer eventuelle syndebukker. Systemet er lagt opp slik at det registrerer berøring av for eksempel fangeren, når bilen står parkert og er låst. 

Bumper Detect, som det kalles, filmer ikke bare omgivelsene, men sender samtidig en SMS til bileieren om at noe har skjedd. 

Det samme gjelder om noen skulle bryte seg inn i-, eller på andre måter begynne å fikle med bilen.

Her må vi bare bøye oss i støvet, for den slags løsninger er rett og slett veldig bra. Og vi har ikke hørt om noen andre som har funnet på det tidligere.

22" skjerm

Bumper Detect er imidlertid ikke den eneste viktige nyheten BMW hadde med på messen. I i8-roadster-konseptet er det nemlig også et helt nytt infotainmentsystem. Som inkluderer en kjempestor 22" skjerm på dashbordet.

Men der Tesla og Volvo har valgt å gå for høytstående løsninger, går BMW tilsynelatende for en horisontal variant. Slik de har hatt i flere år allerede. Bare mye større.

Nytt, større og bedre head up-display er også på plass, og gestikuleringssystemet vi kjenner fra nye 7-serie, der du ikke en gang trenger å berøre skjermen for å styre volum og telefonen, er videreutviklet.

I tillegg viser de en nyhet som betyr at du rett og slett kan parkere bilen uten å sitte i den. Også dette har vi etterhvert sett i andre biler også.

Det samme gjelder det faktum at den kan være selvkjørende, om føreren og forholdene ønsker og tillater det. 

Les også: Nå tester vi det som kan være fremtidsbilen

Kamera i stedet for speil

I tillegg til i8 Roadster har de med en "vanlig" i8, med tanke og dører og det hele. Den er litt med tradisjonell i designet. Men her har alle speilene blitt erstattet med kameraer. Dette er jo noe Tesla også har jobbet med og blant annet ønsket å innføre i Model X. 

Det ser ganske fiffig ut, og gir en bedre oversiktig over hva som skjer bak- og på siden av bilen, enn det du klarer å få med et vanlig speil.

Vi har altså fått et blikk av framtiden, men vi spår at dette ikke er langt unna å være en realitet.

Les også: Her er miljøbilen som skal parkere Tesla