Riskremkake med pepperkakebunn og bringebærsaus

Bakeblogger, Ida Gran-Jansen, var stand-in for Wenche i dag. Hun bakte en nydelig kake med smak av jul.

Kakebunn:

  • 225 g pepperkaker
  • 75 g smør

Knus og tilsett smeltet smør.
Stek på 200 grader i ca. 8-10 minutter.
Avkjøl.

Kaken:

  • 1,5 gelatinplate bløtlagt
  • 2 dl kremfløte
  • 350 g grøt
  • 1 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 75 g hakkete mandler

Fyll en stor skål med kaldt vann og legg gelatinplatene i bløt i 10 minutter.
Varm opp 0,5 dl kremfløte til kokepunktet og trekk kjelen av platen.
Tilsett bløtlagt gelatin.
Husk å klemme ut vannet før du tilsetter gelatinen.
Rør rundt slik at gelatinen løses opp.
Avkjøl kremfløten til lunken/kald.
Pisk resten av kremfløten til krem sammen med sukker og vaniljesukker.
Tilsett kremfløten som har gelatinen i, og rør så alt blander seg.
Tilsett grøten og hakkete mandler og rør alt godt sammen.
Hell over kaken og sett i kjøleskapet i minst 4 timer eller natten over.

Bringebærsaus:

  • 400 g frosne bringebær som er tint
  • 1,5-2 ss sukker

Bland de tinte bringebærene sammen med sukker i en blender eller med en stavmikser. Sil av frøene.
Smak gjerne til med sukker, om du ønsker en søtere saus så har du i litt mer sukker. Selv synes jeg det er godt at sausen er litt syrlig.