MILJØARBEIDER TORBJØRN RYSTET ETTER ASYLBRANNSJOKKET:

Brant ned to dager etter at det ble godkjent som asylmottak

LINDÅS (TV 2): Et planlagt asylmottak for barn på Lindås utenfor Bergen er nedbrent. Brannårsaken er foreløpig ukjent, men politiet bekrefter at det undersøker om den kan være påsatt.

Hotell Lune Huler på Vågseidet i Lindås var natt til søndag overtent og kommer til å brenne ned. Ifølge politiets opplysninger startet brannen i restaurantdelen av hotellet. Brannvesenet forsøkte å berge hotellbygningen, men dette lyktes ikke.

Det skal ha vært to personer inne på hotellet, og disse er gjort rede for, opplyser operasjonsleder Terje Magnussen i Hordaland politidistrikt.

– Brannen ble meldt klokken 2.20. Alle nødetater er på stedet med en god del ressurser, sier Magnussen til NTB natt til søndag.

– Jeg har ikke ord

Først vel halvannen time senere, klokken 03.47, bekreftet 110-sentralen at de hadde fått kontroll over brannen.

– Da jeg kom ut hit og så flammene og røyken som veltet ut, var det bare trist. Jeg har ikke ord, sier KrF-ordfører Astrid Aarhus Byrknes.

Hotellet skulle etter planen være asylmottak for inntil 40 enslige, mindreårige asylsøkere i alderen 15-18 år fra nyttår. Hotellet var etter det politiet vet ikke i drift i forkant av brannen.

Godkjenningen fra UDI var klar på fredag. Under 48 timer senere stod altså hotellet i lys lue.

– Jeg er veldig meg for dette. Nå var det bare to dager sider UDI godkjente dette som asylmottak. Jeg måtte bare komme hit og se, for dette er forferdelig trasig, sier Lindås kommunes miljøarbeider Torbjørn Tananger til TV 2.

Ikke utelukket at brannen var påtent

Foreløpig har man ingen indikasjon på hva som kan være brannårsaken, men politiet bekrefter overfor TV 2 at de etterforsker om den kan være påsatt. En bil er observert i området uten at man har klart å redegjøre for hva denne gjorde rundt hotellet. Kriminalteknikere er søndag morgen på plass for å gjøre undersøkelser på branntomten.

– Det er bare to dager siden vedtaket fra UDI forelå, og at det plutselig skal være overtent med tanke på hvor vått det har vært her er veldig rart. Man skal ikke spekulere, men en gjør jo sine tanker, sier Tananger.

– Vi vet jo ikke hva som har skjedd ennå og fakta må på bordet, men en gjør seg jo alltid noen tanker, sier ordføreren. (NTB/TV 2)