Minst 12 døde på nattklubb i Kairo

Flere sivile har mistet livet etter at det ble kastet molotov-cocktails inn på en nattklubb i den egyptiske hovedstaden.

Dette bildet viser ifølge nyhetskanalen Al-Wafd situasjonen utenfor nattklubben fredag formiddag. Det har ikke vært mulig å uavhengig bekrefte bildets autentisitet. FOTO: - /
Dette bildet viser ifølge nyhetskanalen Al-Wafd situasjonen utenfor nattklubben fredag formiddag. Det har ikke vært mulig å uavhengig bekrefte bildets autentisitet. FOTO: - /

Ifølge Al-Wafd skal de maskerte gjerningsmennen ha kjørt forbi nattklubben «Alssiad» (Jegeren, red.anm.) på motorsykkel og kastet brannbomben inn i lokalet, som var fullt av intetanende sivile. 

Ifølge engelske Sky News skal den ene gjerningsmannen angivelig være en tidligere ansatt som mistet jobben ved utestedet.

Nattklubben ligger rett ved Scheherazade-hotellet i Agouza-området Giza-distriktet i Kairo, hvor det ligger en rekke nattklubber og restauranter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I så fall skiller angrepet seg tilsynelatende fra den lange rekken angrep i den egyptiske hovedstaden de siste årene hvor terrororganisasjoner har tatt på seg ansvaret.

– Sivile jobber med å få kontroll over flammene og evakuere nærliggende hus, sier sikkerhetskilden til Al-Wafd.

Det ble først meldt at det dreide seg om en restaurant, men ifølge Al-Jazeera dreier det deg om en nattklubb.

Tallet på antallet drepte varierer i de ulike rapportene. Ifølge Reuters ble det først meldt om 18 drepte, men at det siden er bekreftet at det dreier seg om 12. 

I tillegg til de mange drepte, skal minst fem være skadet. Det er så langt ikke kommet noen opplysninger om tilstanden til disse personene. 

Politiets krimteknikere er i ferd med å rigge seg til ved restaurant og begynne sporsikring.

TV 2 Nyhetene følger utviklingen.

Mer innhold fra TV 2