Neda får ikke komme tilbake til Norge

Full seier til staten i saken mot familien til 14-åringen.

TAPTE: Neda Ibrahim og familien ble sendt tilbake til Jordan etter ti år på asylmottak i Norge.
TAPTE: Neda Ibrahim og familien ble sendt tilbake til Jordan etter ti år på asylmottak i Norge.

Borgarting lagmannsrett har forkastet anken om oppholdstillatelse for familien til Neda Ibrahim. Lagsmannsretten mener UNE har rett i at innvandringsregulerende hensyn veier tyngst i saken, skriver Stavanger Aftenblad.

Foreldrene Said Ahmad Gharib Addalla og Rimah Taher Amin Abdalla er i tillegg dømt til å betale staten ved Utlendingsnemnda (UNE) 72.500 kroner i sakskostnader.

Familiens advokat Arild Humlen sier at det nå er opp til familien å vurdere en ny anke.

– Familien og støttegruppen får vurdere om de ønsker å føre saken videre til Høyesterett. Prinsipielt sett mener vi det er behov for det, sier Humlen.

13-åringen og hennes familie ble sendt ut av Norge til Jordan etter vedtak i Utlendingsnemnda (UNE).

Familien saksøkte UNE for feil lovanvendelse og en rekke andre mangler i saken, feilaktig vekting av barnets beste og for at utvisningen var i strid med menneskerettighetene. Men i Oslo tingrett i september fikk de altså ikke medhold, og anket saken til lagmannsretten.

Familien til Neda hadde de bodd på asylmottak i Norge i ti år da de ble returnert til Jordan i 2013. Foreldrene skal ha opplyst at de var palestinere fra Irak, men det kom senere frem at de egentlig kom fra Jordan. 

(NTB)