Franske nøttemakroner

Du kan lage de med, eller uten, sjokolade. Nøttemakronene har en myk kjerne.

Dette trenger du:

  • 2 ½ dl hasselnøtter
  • 2 ½ dl mandler
  • 6 eggehviter
  • 2 dl sukker
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • Evt. 1-2 ss grovhakket mørk sjokolade (70 %) om du ønsker sjokoladesmak i tillegg til nøttene.

Slik gjør du:

Legg mandler og nøtter på et bakepapirkledt stekebrett og stek i varm stekeovn.
Varmluft 150oC eller over/undervarme 175oC på midterste rille i ca 10 min.
Avkjøl litt og kjør dem i en foodprosessor/hurtighakker til de er malt fint.
Pisk eggehviter til et stivt skum.

Vend hvetemelet og vaniljesukker inn i de malte nøttene (og evt. hakket sjokolade eller kakao).
Bruk en slikkepott og vend nøtteblandingen inn i de piskede eggehvitene.
Vend inn med store bevegelser, slik at alt blir blandet uten at luften slås ut av de piskede eggehvitene.
Bruk to skjeer, og sett massen på bakepapirkledt stekebrett.
Stek på midterste rille i varm stekeovn, over/undervarme 160oC, eller varmluft 150oC i 25-30 min.
Avkjøl litt på stekebrettet, før makronene legges på på rist for videre avkjøling.