«Zucca» hylles etter ny storkamp: – Han er min favorittspiller i NHL

Briljerte med scoring og to målgivende pasninger mot et av ligaens beste lag.

– Det skjer ikke hver dag!

Mats Zuccarello Aasen var instrumentell da New York Rangers slo St. Louis Blues 6-3 hjemme i Madison Square Garden natt til fredag, men nordmannen var som vanlig ikke giret på å skryte av seg selv - til tross for én scoring, to målgivende og storspill.

Da er det bra at han har ubeskjedne lagkamerater.

– Han har spilt på et veldig høyt nivå de siste ukene
– Vel, du så målet hans i dag. Det er på et høyt, høyt nivå. Han er min favorittspiller i NHL, sa lagkompis Derek Stepan etter kampen.

Henrik Lundqvist var også imponert.

– Han var en trussel hver gang han var på isen. Han har spilt på et veldig høyt nivå de siste ukene, sa svensken til pressen etter kampen.

Den formsterke nordmannen har nemlig hatt en knallsesong i NHL så langt.

Torsdagens mål var det åttende han satt inn for Rangers denne sesongen. I tillegg står han nå oppført med sju assist. Zuccarello Aasen er nå blant de tjue beste poengplukkerne i NHL. Kun fem spillere har scoret flere mål enn nordmannen.

– Man må bare nyte det når det fungerer
I kampen mot St. Louis Blues markerte nordmannen seg fra start, og sørget for den målgivende pasningen da Derick Brassard satt pucken i mål etter snaue fem minutters spill.

– Det skjer ikke hver dag. Det er gøy når man kan skape et mål som det. Man må bare nyte det når det fungerer, for det skjer som sagt ikke så ofte, sa «Zucca» til lagets hjemmeside etter kampen.

Drøye to minutter senere satt nordmannen inn 2-0 målet da han tok seg elegant forbi to Blues-spillere og satt pucken inn bak veteran Jake Allen.

Zuccarello Aasens andre assist kom etter 2.44 i tredje periode, da Ryan McDonagh la på til 5-3 for Rangers. New York-laget scoret tre ganger i første periode, én i andre og to i siste periode.

Torsdagens seier var den sjuende strake for Rangers. I alt var Zuccarello Aasen på isen i 16.41 minutter torsdag. (TV 2 Sporten/NTB)